Kocaeli DED'de Kitap Tahlilleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli DED'de Kitap Tahlilleri Başladı

Kocaeli DED\'de Kitap Tahlilleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kültür Merkezi'nde faaliyetlerini sürdüren DED Kocaeli Şubesi, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

23.09.2013 12:51  Güncelleme: 12:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kültür Merkezi'nde faaliyetlerini sürdüren Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Kocaeli Şubesi, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Türkçe'nin korunması için etkin çalışmalar yapan DED Kocaeli Şubesi, kitap okuma gruplarıyla genç nesillerin perspektif sahibi olmasını sağlıyor.

Yeni eğitim dönemiyle birlikte çalışmalarını hızlandıran DED Kocaeli Şubesi Gençlik Komisyonu, çeşitli konu başlıklarının yer aldığı kitap okuma grupları oluşturdu. Kafka'dan Shakespeare'e ve Cemil Meriç'ten Nazım Hikmet'e kadar onlarca yazarın yer aldığı okuma gruplarında biyografi, ülke edebiyatları, medeniyet okumaları ve roman okumaları yer alacak.

Seka Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı ile kitap okuma gruplarının ilki gerçekleştirildi. Son günlerde adı medyada sıkça yer alan merhum Cahit Zarifoğlu'nun 'Yaşamak' isimli eseri tahlil edildi. Okuyucuları tarafından yeni bir akımın temsilcisi olduğu savunulan şair ve yazar Zarifoğlu'nun edebi yönüyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Zarifoğlu'nun yaşamından örneklerin verildiği programda edebiyatı ve yaşantısı arasındaki güçlü bağ üzerinde duruldu.

Medeniyet okumalarında Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Gazali, İbn-i Haldun ve Antik Yunan okumaları olacak. Roman okumalarında ise Cengiz Aytmatov, İhsan Oktay Anar, Amin Maalouf, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve Nazan Bekiroğlu gibi isimler yer alacak. Ülke edebiyatlarında ise Rus, İngiliz, Fransız, Alman ve Amerikan edebiyatlarından seçkin eserler gençler tarafından incelenecek. Biyografi okumalarında ise Büyük İskender, Malcolm X, Martin Luther King, Napolyon, Ömer Muhtar gibi tarihe mal olmuş kişiliklerin yaşamları mercek altına alınacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli DED'de Kitap Tahlilleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement