Kocaeli'deki Tüm Otobüsler Kamera Sistemiyle Takip Edilecek - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'deki Tüm Otobüsler Kamera Sistemiyle Takip Edilecek

Kocaeli\'deki Tüm Otobüsler Kamera Sistemiyle Takip Edilecek

Plaj Yolu'ndaki Toplu Taşıma Kontrol Merkezi'nde İzmit ve Derince'deki otobüsler denetlenmeye başlandı.

10.04.2012 13:03

Plaj Yolu'ndaki Toplu Taşıma Kontrol Merkezi'nde İzmit ve Derince'deki otobüsler denetlenmeye başlandı. Diğer 6 ilçe bilgilerinin sisteme yüklenmesinin ardından resmi açılışın yapılacak. Merkezde 2 bin 69 özel ve 127 belediye otobüsünü takip edecek

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının yakından takip edildiği kontrol merkezinde İzmit ve Derince ilçelerinin kooperatiflerden alınan bilgileri sisteme yüklendi. İki ilçenin büyük bir dikkatle izlendiği kontrol merkezinin resmi açılışı tüm kooperatiflerin güzergah ve hareket saatlerinin alınıp sisteme yüklenmesinin ardından yapılacak. Diğer yandan, Gebze Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi'nde 4 ilçe takip edilirken, İzmit'teki merkezde 8 ilçenin denetimi olacak.

Gebze Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'yı kapsarken, Plaj Yolu'ndaki kontrol merkezi ise kalan 8 ilçeyi kapsayacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin yaptığı bu çalışma Türkiye'de bir ilk olarak nitelendiriliyor ve bu özelliği ile büyük dikkat çekiyor. Diğer yandan Kontrol Merkezi'nde gözetim altında bulunan ve kurallara uymayan toplu taşıma araçlarına ceza yağacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarının hız, güzergah ve benzeri konularda denetim gerçekleştirmesini sağlayan takip siteminin bulunduğu Toplu Taşıma Kontrol Merkezi'nde 12 monitörden İzmit'teki yolcu otobüsleri takip ediliyor. 12 monitörün 4'ü ana haritayı, 4'ü hareket saatlerini ve diğer 4'ü ise şehir haritasını yakın takipte izliyor. 4 personelin görev aldığı kontrol merkezinde ayrıca çağrı merkezide yer alıyor.

444 11 41 numaralı çağrı merkezi de kontrol merkezinin içinde 7\24 hizmette olarak vatandaşların sorularını haritaya bakarak anında cevap verecek. Açılışı yapılacak kontrol merkezinde 2 bin 69 özel otobüs ve 127 belediye takip edilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'deki Tüm Otobüsler Kamera Sistemiyle Takip Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement