Koçarlı'da Bilim Şenliği Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Koçarlı'da Bilim Şenliği Büyük İlgi Gördü

Koçarlı\'da Bilim Şenliği Büyük İlgi Gördü

Koçarlı’da geçtiğimiz yıldan beri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu başkanlığında birçok etkinliğe imza atan Düşünce, Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) bir yeni etkinlik daha yaptı.

13.06.2016 10:12

Koçarlı'da geçtiğimiz yıldan beri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu başkanlığında birçok etkinliğe imza atan Düşünce, Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) bir yeni etkinlik daha yaptı.

Yönergesi ve koordinasyonu Mersinbeleni Ortaokulu Müdürü Ali Kırcan ve Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu Müdürü Mehmet Orhan tarafından gerçekleştirilen Bilim Şenliği büyük ilgi gördü.

Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu Öğretmeni Ahmet Şay'ın sunumuyla yapılan etkinlikte amacın öğrencilerin bilime karşı olan ilgilerini artırmak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmek, bilim insanlarını tanıtmak, bilgi ve birikimlerini kullanarak özgün projeler ortaya koyabilmelerini sağlamak ve bunları Koçarlı'da toplumun tüm kesimleriyle paylaşarak farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi.

Fen Bilimleri Öğretmenleri ve öğrencilerince hazırlanan okulların stantlarında başarılı deneyler yapıldı. Sergiliklerin bilimsel yazı ve resimlerle donatıldığı görüldü. Daha sonra gösteri deneylerine geçildi. Ahmet Şay ve öğrencilerinin Damacana ile Açık Hava Basıncı Deneyi, Şişe Roket, Alev Topu ve Şişedeki Cin adlı gösteri deneyleri ile Çakırbeyli Ortaokulu Öğretmeni Tülay Ünlü ve öğrencilerinin Filin Diş Macunu adlı gösterileri heyecanla izlendi.

Şenlik alanı başta Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik olmak üzere Koçarlı protokolü, öğretmenler ve kalabalık öğrenci grupları ile vatandaşlar tarafından gezildi. Kaymakam Fırat Çelik, "Bu şenlikte çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Ayrıca bu çalışmalar öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacaktır" diyerek çalışma içerisinde yer alan öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Bilim Şenliğinde öğrencileri ve çalışmalarıyla Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu'ndan Ahmet Şay, Mersinbeleni Ortaokulu'ndan Damla Pak, Çakırbeyli Ortaokulu'ndan Tülay Ünlü, Esentepe Ortaokulu'ndan Mehmet Türk, Yeniköy Ortaokulu'ndan Onur Aydın, Bıyıklı Ortaokulu'ndan Nazmiye Kırcan, Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Hatice Ağır, Tuğba Aktaş ve Kezban Ebru Ece, Adnan Menderes Ortaokulu'ndan Sibel Şahin ve Hüseyin Ağır, İmam Hatip Ortaokulu'ndan Nihal Can ve Anadolu Lisesi'nden Cihan Tansu Aslan adlı Fen Bilimleri öğretmenleri yer aldılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçarlı'da Bilim Şenliği Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement