Koltuğunu Bir Günlüğüne Otizmli Gence Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Koltuğunu Bir Günlüğüne Otizmli Gence Bıraktı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Otizm Farkındalık Günü kapsamında, koltuğunu bir günlüğüne 22 yaşındaki otistik Mehmet Kaynarca'ya bıraktı.

02.04.2015 18:51

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Otizm Farkındalık Günü kapsamında, koltuğunu bir günlüğüne 22 yaşındaki otistik Mehmet Kaynarca'ya bıraktı.

Edirne Valiliği, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, "Otizmin Farkındayım Onların Yanındayım" etkinliği düzenledi.

Program kapsamında, Belediye Başkanı Gürkan ve Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu'nun da yer aldığı kortej, "Otizm eksiklik değil farklılıktır", "Otizmliyim. Sizden biriyim" yazılı pankartlarla Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadı'ndan Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

Gürkan, burada oluşturulan platforma otizmli Mehmet Kaynarca ile çıktı.

Otizmli gençler adına belediye başkanlığı koltuğunu bir günlüğüne Kaynarca'ya bıraktığını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Mehmet bir dahaki seçimlerde belediye başkanı adayı olacak. Şimdi ben biraz propaganda yapacağım. Siyasi değil, kimse kusura bakmasın. Az önce bir anlaşma yaptık. Önümüzdeki seçimlerde ben Recep Gürkan olarak tekrar adayım, Mehmet Kaynarca da rakip olarak aday. Önemli olan bedenlerdeki engeller değildir. Yeter ki yüreğinizde ve beyninizde engeller olmasın. Biz Edirne'yi tüm insanlık için engelsiz bir kent haline getireceğiz."

Kaynarca ise otizmlilerin engel tanımadığını söyledi. Tüm otizmlilerin gününü kutlayan Kaynarca, "Seçimlerde aday olmayacağım. Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu ve yerel müzisyenler mini konser verdi.

Bu arada, otistik gençler konser sırasında müzik eşliğinde dans etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koltuğunu Bir Günlüğüne Otizmli Gence Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement