Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, GSO Başkanı Konukoğlu, GTB Başkanı Tiryakioğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer bayram mesajı yayımladı.

02.10.2014 14:57

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu  Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şahin, birliğin ve beraberliğin bayramı olan Kurban Bayramı'nın özünde paylaşmayı, bölüşmeyi barındırırdığını belirtti.

Irk, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin mağdurlara aşkla, şevkle yardım etmeye, paylaşmaya, bölüşmeye devam edeceklerini kaydeden Şahin, "Savaştan, zulümden, bombalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkan bu şehir, zorluk çeken kardeşlerimize yardım elini uzattı. Biz ülfetle, muhabbetle kardeşlerimizle bayramımızı, kurbanımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Bayramla birlikte daha çok hissettiğimiz kardeşlik ruhunun başta Suriye olmak üzere Filistin, Irak, Mısır ve Doğu Türkistan'daki tüm kardeşlerimizi kucaklamasını temenni ediyorum" " ifadelerini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu da Kurban Bayramı'nın toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birisi olduğunu belirterek, bir kez daha bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Kesilen kurbanların ihtiyacı olanlarla paylaşılması ve yoksullara yardım elinin uzatılması gerektiğine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bayramlar birlik ve beraberliğimizin en derinden hissedildiği ve gelenek göreneklerimizin hatırlamamıza vesile olan en güzel günlerdir. Bayramın şuuruna vararak, bütün kimsesizlere ve yoksullara gücümüz yettiğince yardım elini uzatalım. Bu vesile ile milletimizin ve bütün hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, aileleriyle birlikte nice bayramlara erişmelerini dilerim."

GTB Yönetim Kurulu  Başkanı Tiryakioğlu da Allah'a yaklaşmaya ve teslimiyete  vesile olan Kurban Bayramı'nın, gönüllerin de birbirine yaklaşmasına ve kucaklaşmasına  vesile olduğunu anımsattı.

Kurban Bayramı'nın, yardıma muhtaç olanlara şefkat elinin uzatılması, kimsesizlere kol kanat gerilmesi ve küskünlüklerin sona erdirilmesi açısından büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğine dikkati çeken Tiryakioğlu, "Dünyanın her köşesinde özellikle de  Müslüman coğrafyasında yaşanan tüm savaşların ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olması dileğiyle, başta Gaziantepli hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlarım" ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Uzer ise mesajında, bütün İslam aleminin bayramını kutlayarak, dünyanın değişik yerlerinde zulme uğrayan Müslüman toplumların huzur ve güven ortamına kavuşmasını diledi.

Gazianteplilerden yakınlarını, komşularını, Suriyeli muhacirleri ziyaretlerini, dayanışmayı, hediyeleşmeyi ihmal etmemelerini isteyen Uzer, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle sürücülerimizin trafikte azami dikkat içinde olmalarını, ailelerine ve milletimize büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini önemli rica ediyorum. Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, kahraman gazilerimizi unutmayalım, onları bu müstesna günlerde yalnız bırakmayalım, bayram sevincimizi paylaşarak kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim. Bu duygular içinde,  mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement