Kütahya'da Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Festival Coşkusu

Kütahya\'da Festival Coşkusu

Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen Çini, Termal, Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı.

15.08.2015 22:20

Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen Çini, Termal, Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuar Alanı'nda düzenlenen açılış törenine, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 41 yıldır aralıksız devam eden Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarı'nın artık festival olarak Kütahyalılar ile buluştuğunu kaydetti.

Saraçoğlu, "Festival ile amacımız şehrimizin zengin olan tarih ve kültürel yapımızı öne çıkartmaktır. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizle ilgili çalışma yaparak, hem kendi şehrimize hem de il dışından gelen misafirlerimize bunları anlatmanın gayreti içinde olacağız. Festivalimizde, çinimizi, termalimizi ve termalin sağlık açısındaki önemini de anlatacağız. Hemşehrilerimiz festivalimizde 15 gün boyunca çok farklı etkinliklere katılarak iyi zaman geçireceklerdir" diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yılmaz ve protokol üyeleri, festival alanını gezerek, stantlarla ilgili bilgi aldılar.

Festivalin ilk gününde ünlü saratçı Orhan Hakalmaz sahne aldı.

30 Ağustos gününe kadar devam edecek olan festivalde Mustafa Ceceli, Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Fettah Can, Hilal Coşkun, Recai Kurt, Sabahat Ceylan, Sinan Güçlü, Grup Sıla ve İbrahim Şirinoğlu gibi isimlerin de sahne alacağı belirtildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement