Kütahya'da Gerçek Gibi Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Gerçek Gibi Yangın Tatbikatı

Kütahya\'da Gerçek Gibi Yangın Tatbikatı

Kütahya İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, olası doğalgaz yangınlarına müdahale için ilçe ve kurumlardan gelen yaklaşık 200 itfaiyeciyle birlikte tatbikat yaptı.

31.05.2014 13:41

Kütahya İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, olası doğalgaz yangınlarına müdahale için ilçe ve kurumlardan gelen yaklaşık 200 itfaiyeciyle birlikte tatbikat yaptı.

Senaryo gereği, Vefa Mahallesi'nde doğalgaz boru hattında yangın çıktı. Ekipler, itfaiyeci kıyafetleri giyerek, doğalgaz yangınına müdahale etti. Yangın kısa sürüde kontrol altına alındı.

Tatbikat ile ilgili Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özbay, "Doğalgaz yangınları, LPG yangınlarıyla ilgili Kütahya ve çevre ilçeler, kamu kurumları itfaiye ekiplerini toplayarak Çinigaz şantiye tesislerinde doğalgaz yangınlarıyla ilgili, LPG yangınlarıyla ilgili eğitimimizi yaptık. Eğitimlerde başarılı olduk. Ortak bir çalışma oldu. Ayrıca itfaiye ekiplerinin birbirleriyle kaynaşması çok önemliydi. İtfaiyecilere doğalgaz ve LPG yangınlarına müdahale ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdik" dedi.

İtfaiye çavuşları eğitim için gelen itfaiyecilere karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgiler verdi.

Kütahya Belediyesi İtfaiye Çavuşlarından Fahri Fidan, doğalgazın kullanımıyla ilgili çeşitli zamanlarda vatandaşları bilgilendirdiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğalgaz Kütahya'mıza geldiğinden beri her zaman vatandaşı bilgilendiriyoruz, kurumları bilgilendiriyoruz, itfaiyecileri bilgilendiriyoruz. Herkesi bilgilendirirsek faydalandığımız doğalgazı her zaman kazasız belasız her zaman rahatça kullanabileceğim bir gaz olduğunu bilmemiz gerekiyor. Genelde vatandaşa düşen kombilerde çok da az olsa binde 3 binde 6 gibi gaz kaçağı olduğundan dolayı ne oluyor? İçeride gaz birikmesi oluyor. Yada onun yanında kullanılan ocaklardaki gazların spirallerinde yıpranma ve deforma olduğu zamanlarsa oradan çıkan gazlarda içeride yoğunluk oluşturuyor, eğer biz menfezleri açık tutarsak yoğunluk kazanmıyor, menfezler havalandırmasını yapıyor, gaz kaçağı birikmemiş oluyor. Patlamalar olmamış oluyor. Bizde vatandaştan temennimiz herkes menfezleri açık tutsun. Arada bir aklımıza geldikçe, temizlik yaptıkça köpüklü suyla ocak giriş ve bağlantı yerlerin köpüklü suyla denenmesi. Daha sonrasında kombilerimizi de senede bir sefer bakımlarını yaptırmamız gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımız park halinde nerede durması gerekiyor? Doğalgaz kutularının önünü kapatmamaları gerekiyor. Bu konuda da rica ediyoruz. Çünkü bir doğalgaz kesilmesi durumunda ulaşamıyoruz kapaklara. Bizler doğalgazı her zaman düzgün kullanırsak bizim için hem ucuz maliyetli hem havayı kirletmeyen hem de sıkıntısı olmayan bu gazı bence kazasız belasız kullanmasını dileriz"ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme tatbikatına gönüllülerde katıldı. .(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Gerçek Gibi Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement