Manisa'da KPSS Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da KPSS Heyecanı

Manisa'da, öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen ve 4 oturum halinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS), toplam 16 bin 703 aday katıldı.

05.07.2015 16:59

Manisa'da, öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen ve 4 oturum halinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS), toplam 16 bin 703 aday katıldı.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için yapılan KPSS, cumartesi ve pazar günleri ikişer oturum halinde toplam 916 salonda yapıldı.

Söz konusu kadrolar için cumartesi günü sabah oturumunda yapılan genel kültür-genel yetenek testine 8 bin 520, cumartesi öğleden sonra oturumunda yapılan eğitim bilimleri testine 5 bin 917 adayın katıldığı KPSS'de, pazar sabah oturumuna bin 391, öğleden oturumuna ise 875 aday katıldı.

KPSS'de, pazar günü sabah oturumunda adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe, öğleden sonra yapılan son oturumda ise çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler konularından 160 dakikalık sürede yanıtlanmak üzere 30'ar soru yöneltildi.

Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sınav merkezlerinde, adaylar, kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından sınav salonuna alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da KPSS Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement