Mardin'de, "Tarih Yöntem ve Teknikleri" Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Mardin'de, "Tarih Yöntem ve Teknikleri" Konulu Seminer

Türkiye'nin farklı bölgelerinden kente gelen tarih öğretmenlerine tarihi mekanlarda seminer verildi.

15.09.2014 17:40

Türkiye'nin farklı bölgelerinden Mardin'e gelen tarih öğretmenlerine, "Tarih Yöntem ve Teknikleri" konulu seminer verildi.

Seminer sorumlusu Ayşe Turna, yaptığı açıklamada, mesleki teknik eğitim verilen okullarda görev yapan tarih öğretmenlere yönelik seminerin ilk kez Mardin'de düzenlendiğini söyledi.

Tarihi değerleri nedeniyle Mardin'i seminer için seçtiklerini ifade eden Turna, "Meslek ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan çok sayıda öğretmen bu seminere katılmak için başvuruda bulundu. 54 öğretmenden 46'sı seminere aktif olarak katıldı" dedi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Köksal, kültürel mirasın tarih derslerinde nasıl kullanılacağına dair çok ciddi bir literatür çalışmasının bulunduğunu, ancak Türkiye'de kültür mirasının eğitim sürecine dahil edilmediğini savundu.

"Mardin, Safranbolu ve İstanbul'un dışında herhangi bir şehrin kültür envanteri henüz çıkarılmadı" diyen Köksal, dünyada bunun çok profesyonel şekilde yapıldığını dile getirdi.

Köksal, "Kültür mirasının kültür ekonomisi kaynağına dönüştürülmesi konusunda Türkiye'de bir birikim henüz bulunmuyor" diye konuştu.

Seminere katılan tarih öğretmenlerinden Ayşe Tucer de, tarihi mekanlarda böyle bir seminerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tucer, öğrendikleri bilgileri öğrencilere aktaracaklarını kaydetti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de, 'Tarih Yöntem ve Teknikleri' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement