Mdob 'Mevlana'nın Çağrısı' Balesini Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob 'Mevlana'nın Çağrısı' Balesini Yeniden Sahneleyecek

Mdob \'Mevlana\'nın Çağrısı\' Balesini Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dans ve sufi müzik ile bezenmiş 'Mevlana'nın Çağrısı' balesini yeniden sahneleyecek.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Atilla'ya ait Mehmet...

20.11.2013 14:35

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dans ve sufi müzik ile bezenmiş 'Mevlana'nın Çağrısı' balesini yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Atilla'ya ait Mehmet Balkan'ın 'Mevlana'nın Çağrısı' bale eserini Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturuyor. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu, mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı eserde, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, video tasarımı Şafak Türkel'e ait. Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak katıldığı, Mevlana karakterini Ender Üçdemir'in canlandırdığı eserde başlıca rolleri ise Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut akyol, Serbülent Biçer ve Önder Acar paylaşıyor. Pek çok açıdan ilkleri içinde barındıran eserde, sahne üstünde geleneksel müzik aletimizden oluşan küçük bir orkestra da yer alıyor. Sanatçılar Pelin Başar, Mehmet Yetimoğlu, Nihat Gönül ve Berin Yalman eşsiz sufi müziği ile dinleyenleri mest ediyor. MDOB eseri 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 20.00'da Mersin Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Baleyle ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Prömiyerini Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz, ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın 'Mevlana'nın Çağrısı' isimli eserini yeniden sanatseverlerle buluşturuyoruz. Eserde solo gösterileriyle Mersinli sanatseverlerin gönlünde taht kuran konuk sanatçı Ziya Azazi yeniden sahne alacak. Bu unutulmaz dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob 'Mevlana'nın Çağrısı' Balesini Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement