Mevlana Ortaokulunda En Güzel Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Mevlana Ortaokulunda En Güzel Ezan Okuma Yarışması

Mevlana Ortaokulunda En Güzel Ezan Okuma Yarışması

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Mevlana Ortaokulu tarafından “Ezanı Güzel Okuma ve İlahi Dinletisi” programı düzenlendi.

15.05.2016 16:27

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Mevlana Ortaokulu tarafından "Ezanı Güzel Okuma ve İlahi Dinletisi" programı düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kahta İlçe Müftüsü Metin Aykut, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, Kahta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Yıldırım, Vaiz Yılmaz Arı, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Mevlana Ortaokul Müdürü Erdal Korkut yaptı. Korkut yaptığı konuşmada, "Sevgili öğrenciler dünyamızın yuvarlak olduğu ve her meridyen arasının 4 dakika olduğu düşünüldüğünde ezanı Muhammed'in, Hz. Bilal'i Habeş'in ilk nidasından sonra yeryüzünde hiç kesilmeden devam ettiğini müşahede ediyoruz. Bu cenabı Allah'ın çok güzel bir lütfü. Biz bu güzel dinimizin güzel çağrısını, bu ilahi çağrıya çocuklarımızı özendirmek adına yarışma formatında bu programı düzenledik. Amacımız burada birinci, ikinci, üçüncü belirlemekten ziyade dinimizin bu ilahi emrinin öğrencilerimiz arasında toplum arasında ki önemini belirtmek ve bu konuda çocuklarımızı cesaretlendirmektir. Bu anlamda şimdiden yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ediyorum" dedi.

Öğrencilerin hepsinin şampiyon olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Bütün gençleri tebrik ediyorum. Kurtuluşa çağırdıkları için hepsi gönüllerin birincisi oldu. Hepsi şampiyon. Bütün gençler için bir alkış istiyorum. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Jüri üyeliğini din görevlileri ve okulun müzik öğretmeninin yaptığı Ezan Okuma Yarışmasında okulun 6/A sınıfı öğrencilerinden Osman Ardıç birinci oldu. Kahta Belediye Başkan Vekili Ahmet Bozan, yarışmada birinci olan Osman Ardıç'a hediyesini takdim etti.

Diğer yarışmacılara da kurum amirleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Program, öğrencilerin okuduğu ilahilerle sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevlana Ortaokulunda En Güzel Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement