Milli Görüş Teşkilatı Adıyaman'da 5 Ton Et Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Milli Görüş Teşkilatı Adıyaman'da 5 Ton Et Dağıttı

Milli Görüş Teşkilatı Adıyaman\'da 5 Ton Et Dağıttı

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kurban Bayramı nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi ile birlikte Adıyaman’da 5 ton et dağıttı.

07.10.2014 15:54

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kurban Bayramı nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi ile birlikte Adıyaman'da 5 ton et dağıttı.

Kurban Bayramı'nda maddi durumu iyi olmayan Adıyamanlı aileler ile Suriyeli mültecilere Avrupa Milli Görüş Teşkilatı tarafından dağıtılan etler yüzleri güldürdü. Her aileye 5 kilo et dağıtan teşkilat mensupları bin ailenin yüzünü güldürdü.

Her yıl düzenli olarak önceden tespit ettikleri ailelere bu Kurban Bayramı'nda da et dağıttıklarını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi İl Sekreteri Nevzat Gülegen, "Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Türkiye ve 84 ülkede kurban eti dağıtıyor. Kurban Bayramı'nda dağıtılmak üzere Avrupa Milli Görüş Teşkilatı tarafından ilimizde 5 ton et gönderildi. Bu etin 3 ton 500 kilogramını ilimizde ikamet eden Suriyelilere dağıtmak üzere Diyanet Vakfı'na teslim ettik. Diğer etleri ise AGD olarak, önceden tespit etmiş olduğumuz fakir ailelere ve Suriyeli mültecilere dağıtıyoruz. Kapılarını çalmış olduğumuz fakir vatandaşlarımızla birlikte Suriyeli ailelerin bayramlarını kutlayarak etlerini teslim ettik. Aileler de yapılan yardımlardan dolayı etleri gönderen Milli Görüşçülere dua ettiler. Böyle organizasyonun içerisinde olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. İnsanların duasını alarak, onların yanında olmak güzel bir duygu. Yapmış olduğumuz organizasyonla savaştan kaçarak ilimize gelen Suriyeli kardeşlerimizin yanında olarak bir nebzede olsa Kurban Bayramı'nı yaşatmak istiyoruz. Rabbimizden tek duamız Ortadoğu'da devam eden savaşın son bulmasıdır" diye konuştu.

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nda görevli olarak Belçika'dan Adıyaman'a gelen Milli Görüşçü Adil Işık ise, "Rahmetli Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan hocamızın geçmişten bu güne gelen bir geleneğini sürdürmekteyiz. Avrupa'da yaşan Milli Görüşçüler olarak 84 ülkede ve ülkemizde Kurban Bayramı'nda kesilen etleri farklı ülkelerde dağıtıyoruz. Adıyaman'da yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızla birlikte Suriye'den Adıyaman'a gelen aileleri tek tek ziyaret ederek, kurban etlerini dağıtıyoruz. Bu şekilde önemli görevi yerine getiriyoruz. Bu geleneğin devam etmesinde Necmettin Erbakan hocamızın emeği oldukça fazla. Kurban etlerini verdiğimiz aileler özellikle Necmettin Erbakan hocamıza ve Milli Görüşçülere dua ediyorlar. Bizler de böyle bir görevde köprü vazifesi gördüğümüz için oldukça mutluyuz. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı tarafından Adıyaman'a gönderilen 5 tonluk etin 3 bin 500 kilogramını Suriyeli mültecilere dağıtmak üzere Diyanet Vakfı'na telsim ettik. Geriye kalan bin 500 kilogramlık etleri ise Anadolu Gençlik Derneği'nin önceden tespit etmiş olduğu ailelere teslim ettik. Böyle bir hayır işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Görüş Teşkilatı Adıyaman'da 5 Ton Et Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement