Miting Gibi Adaylık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Miting Gibi Adaylık Açıklaması

Miting Gibi Adaylık Açıklaması

"Beş yıl daha göreve devam ederek bu kentte devam eden hızlı gelişimin doğru ve sağlıklı biçimde sonuçlanmasını istiyorum" diyen Başkan Şenol, adaylığını açıkladı, dosyasını İlçe Başkanı Tekin'e teslim etti.

29.08.2013 14:04

"Beş yıl daha göreve devam ederek bu kentte devam eden hızlı gelişimin doğru ve sağlıklı biçimde sonuçlanmasını istiyorum" diyen Başkan Şenol, adaylığını açıkladı, dosyasını İlçe Başkanı Tekin'e teslim etti. Başkan Şenol'un çalışmalarından övgüyle bahseden Tekin ise, "Sanki önseçim olmuş gibi bir ortam oluştu. Başkanımız başımızı yere eğdirmedi" dedi.

Gaziemir'in gelecek 20 yılını planlayan, bu yönde projeler hayata geçiren ve kenti sosyal belediyeciliğin kalesi haline getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ikinci dönem için adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı'nda adaylığını açıklayan Şenol, adaylık dosyasını İlçe Başkanı Umut Tekin'e teslim etti. CHP İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İl genel ve belediye meclis üyeleri, sendika temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, hemşehri dernekleri, engelli vatandaşları temsil eden dernekler, spor kulüpleri, muhtarlar başta olmak üzere toplumun her kesiminden vatandaş Şenol'un yanında yer alarak coşkusuna coşku kattı. İlçe binasının önünde binlerce kişi Şenol'un adaylık açıklamasına destek verirken, coşkulu kalabalık mitingleri aratmadı.

BİR SEVDA BENİM İÇİN GAZİEMİR

İlçe binasında açıklama yapan ve 4,5 yıllık süreçte hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren Şenol, "Burası benim doğduğum, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği, askere üniversiteye gittiğim yer. Bu kente belediye başkanı olmak lise yıllarında peşine düştüğüm bir hayaldi. Hayat bana herkese nasip olmayan bir şansı verdi. Bu kente belediye başkanı olmak gibi büyük onuru ve tarif edilemez bir mutluluğu sundu. Gecesini gündüzüne katan ekiple yola çıktık. İlçenin 20 yıl sonrasını planladık. Gaziemir'in günlük ihtiyaçlarını karşılarken 250 bin kişiye hizmet verecek bir yapılanma ile yolumuza devam ettik. Hizmet üssü haline getirdiğimiz Sarnıç'ta Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerinin şantiyelerini kurduk. Kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanıyoruz. Gaziemir'in 30 yıllık rüyası olan Belediye Hizmet Binası'nı yılsonunda bitirip, hizmete sunacağız. Devlet hastanesi ve üniversitesi yoktu bu kentin. Sarnıç'ta, ilk yılımızda üniversiteyi hayata geçirdik. Bir ay sonra hastane hizmete girecek. 'Eğitimli ve sağlıklı kentler hızlı gelişir' inancıyla hayata geçirdiğimiz projeler örnek oluyor. GAZİGEM'de 3 bin öğrenciye kurs verirken ailelerin cebine 10 milyon TL kalmasını sağladık. Evde Bakım Hizmetimiz devlete bile örnek oldu. Hayata geçirdiğimiz projelerle Devlet İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'nin en hızlı gelişen kenti olduk" dedi. Şenol, Adnan Menderes Havaalanı, Yeni Fuar Alanı, ESBAŞ ve Sarnıç Sanayi bölgesinin Gaziemir'e değer kattığını ifade etti.

YETKİYİ HALKTAN ALIR, HESABI HALKA VERİRİM

Belediyelerin görevlerinin sadece yol kaldırım yapmak olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Şenol, kentin tarihine, kültürüne sahip çıkarak kente kimli kazandırdıklarının altını çizdi. "Beş yıl daha göreve devam ederek bu kentte devam eden hızlı gelişimin doğru ve sağlıklı biçimde sonuçlanmasını istiyorum" diyen Başkan Şenol sözlerine şöyle devam etti: "Birlikte düşünüp ortak akılla yönettiğimiz bu kette bir dönem daha görev yapmak için yetkiyi sizden alır, hesabı da siz değerli vatandaşlarımıza veririm. Hayatı birlikte paylaştığımız bu kentin geleceğe olan yolculuğunda yanımızda olmaya, bize güç vermeye devam edin."

ÖNSEÇİM GİBİ

İlçe Başkanı Umut Tekin toplantıda Belediye Başkanı Şenol'un hayata geçirdiği projelere övgüler yağdırdı. Tekin, "Siyasi hayatımız boyunca bu tarz aday adaylıklarının ön seçimde belirlenmesini istedik. Biz aday adayları için 'örgütten çıksınlar, örgüte gelsinler' diyorduk. Şu an salona baktığımda katılımcı yapısı ön seçim olmuş gibi bir manzara ortaya çıkıyor" dedi.

BAŞIMIZI ÖNE EĞMEDİNİZ

Şenol'a teşekkür eden Tekin, "CHP örgütünün başkanı olarak yaptığınız hizmetlerle Gaziemir'i sosyal belediyecilikle tanıştırdınız. Kentin gelecek 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayan projeler hayata geçirerek sağlıklı bir kent yarattınız. CHP'li belediyecilik anlayışı ile tanışan Gaziemirliler zaten mutlu. Hizmet verdiğiniz süre boyunca başımızı öne eğdirmediniz. Aldığımız tepkilerde halkımızın 2014 Mart ayında açık ara tekrar yetki vereceğinden bir zerre kadar şüphemiz yok. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Miting Gibi Adaylık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement