Öcalan'a Özgürlük ve Cizre Halkıyla Dayanışma Mitinglerinin Startı Nusaybin'de Verildi - Son Dakika
Yerel

Öcalan'a Özgürlük ve Cizre Halkıyla Dayanışma Mitinglerinin Startı Nusaybin'de Verildi

Öcalan\'a Özgürlük ve Cizre Halkıyla Dayanışma Mitinglerinin Startı Nusaybin\'de Verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, DBP ve HDP ilçe örgütü tarafından Abdullah Öcalan’ın özgürlük, Cizre halkıyla dayanışmak ve son dönemlerde yaşanan tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla bölgede yapılacak mitinglerin startı verildi.

22.01.2015 17:44

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, DBP ve HDP ilçe örgütü tarafından Abdullah Öcalan'ın özgürlük, Cizre halkıyla dayanışmak ve son dönemlerde yaşanan tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla bölgede yapılacak mitinglerin startı verildi.

Nusaybin Nevruz Bulvarı'nda yapılan mitinge, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP ve HDP Mardin il ve ilçe örgütleri eş başkanları ile yönetimleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DÖKH aktivistleri, TUHAY-DER, MEYA-DER, KURDİ-DER yöneticileri, kadın kurumları, Nusaybin Genç Kadın Meclisi, Nusaybin Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan HDP Mardin Milletvekil Gülser Yıldırım, Kürtler, 40 yıllık Kürt mücadelesinde gelinen noktayı tüm dünyaya göstermiş ise bunun onurlu duruşları sayesinde olduğunu söyledi.

Kobani ve Sincar'da yaşananlara da değinen Yıldırım, "Kürtler şu anda mücadele ediyorsa bu tüm halklar içindir. Eğer sürdürülen mücadele kutsalsa bu mücadelenin mimari da karanlıkta kalmamalıdır" diye konuştu.

Yıldırım, yapılacak seçimlerin sonucunda Kürt halkı mücadelelerini bir daha tüm dünyaya göstereceğini söyledi.

Miting olaysız sonra erdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öcalan'a Özgürlük ve Cizre Halkıyla Dayanışma Mitinglerinin Startı Nusaybin'de Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement