Öncü Kadınlar Konak Kadın Müzesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Öncü Kadınlar Konak Kadın Müzesini Gezdi

Öncü Kadınlar Konak Kadın Müzesini Gezdi

Türkiye’nin ilk kadın subaylarından Muhabere ve Harita Subayı Muzafferiye Şener Sever ve Hava Kuvvetleri Subayı Yüksel Tümözen Güler, Konak Belediyesi Kadın Müzesi’ne konuk oldu.

27.02.2014 14:16

Türkiye'nin ilk kadın subaylarından Muhabere ve Harita Subayı Muzafferiye Şener Sever ve Hava Kuvvetleri Subayı Yüksel Tümözen Güler, Konak Belediyesi Kadın Müzesi'ne konuk oldu.

Konak Belediyesi'nin Türkiye'de çok önemli bir eksiği tamamladığını ifade eden kadın subaylar, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerini ileterek "Türkiye'de bir kadın müzesi olması gerekiyordu. Düşünün ki Amerika bizden 10 yıl sonra Harp okullarına kız öğrenci almaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını kazandırdı. Türk kadınları öncü kadınlardır" şeklinde konuştular.

Müzenin protesto, video art, enstalasyon ve öncü kadınlar adlı odalarını dikkatle inceleyen Muzafferiye Şener Sever ve Yüksel Tümözen Güler, Harp Okulu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çektirdikleri 1950'li yıllara ait fotoğraf, gazete küpürü ve belgeleri de müzeye bağışladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öncü Kadınlar Konak Kadın Müzesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement