Osmaneli Jandarmasından Trafik Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Osmaneli Jandarmasından Trafik Denetimleri

Osmaneli Jandarmasından Trafik Denetimleri

Bilecik Osmaneli ilçesinde kamyon arkasında Tarım işçisi taşıyan sürücüleri önce uyaran jandarma ekipleri, bunun tekrarlayan sürücülere ceza kesip araçlarını trafikten men ediyorlar.
Bilecik Osmaneli'de kamyon ve kamyonet arkasında uygunsuz...

11.12.2013 13:20

Bilecik Osmaneli ilçesinde kamyon arkasında Tarım işçisi taşıyan sürücüleri önce uyaran jandarma ekipleri, bunun tekrarlayan sürücülere ceza kesip araçlarını trafikten men ediyorlar.

Bilecik Osmaneli'de kamyon ve kamyonet arkasında uygunsuz olarak tarım işçisi taşıyan sürücüler, jandarma trafik ekipleri tarafından durdurularak önce uyarılıyor, tekrarında ceza kesip araçlarını trafikten men ediyorlar. Geyve ve Pamukova ilçelerinden Osmaneli'ye gelen tarım işçilerinin kamyon ve kamyonet arkasında taşınması yasak olmasına rağmen, bazı sürücüler buna uymuyor. Jandarma trafik ekipleri bu şekilde yolcu taşıyan sürücülere göz açtırmıyor. Jandarma ekipleri köy yollarında ve karayolunda, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yolcu minibüsleri dışında tarım işçisi taşıyan araçların trafik güvenliğini tehlikeye düşürme, kazalara sebebiyet verme ihtimaline karşı uygulama yaparak sürücüleri uyarıyor. Uyarılara rağmen kamyon ve kamyonetle yine tarım işçisi taşıyan sürücülere, araçlarını amaç dışı kullandıklarından cezai işlem uygulayıp araçlarını trafikten men ediyorlar.

Osmaneli jandarma trafik ekipleri, "Alınan tüm ciddi önlemlere karşın, arkası açık kamyon ve kamyonet ya da diğer uygun olmayan araçlarla tarım işçilerinin taşınmaya devam ettiğini öğrenildi. Bu tür araçlara karşı çok sıkı uygulamalar ve tedbirler alınmakta, araçlara yasaların öngördüğü cezanın yazılarak birçoğu bağlanmaktadır. Yapılan kontrol ve denetimlerde yüzde 80 oranında hedefe ulaşılmıştır. İşçi taşıyan kamyon ve kamyonetler konusunda vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Böylelikle üzücü olayların önüne geçmiş oluruz. En yakın zamanda komşumuz olan Pamukova ilçesinde meydana gelen ve tarım işçisi taşıyan kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonuncu meydana gelen kazada 8 tarım işçisi ölmüş, 10 tarım işçisi de yaralanmıştı. Jandarma trafik olarak böyle kazaların meydana gelmemesi için uygulamalarını artıracağız. Ayrıca tarım işçilerimiz de arkası açık araçlara binmesinler. Bindikleri zaman ne yazık ki kazalar kaçınılmaz oluyor. Ciddi cezalara rağmen kurallara uymayanları bir kez daha uyarıyoruz" diye belirttiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli Jandarmasından Trafik Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement