Ovit Dağı Projesinden Başbakana Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Ovit Dağı Projesinden Başbakana Teşekkür

Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Osmanlı'nın 100 yıllık rüyası olan Ovit Dağı Projesinin artık gerçek olacağını belirterek, Başbakana sonsuz teşekkürlerini dile getirdi.

06.06.2011 15:44

Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Osmanlı'nın 100 yıllık rüyası olan Ovit Dağı Projesinin artık gerçek olacağını belirterek, Başbakana sonsuz teşekkürlerini dile getirdi.

Bayramoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum ve Rize'nin birbirine komşu iki il olup, aralarındaki en büyük engelin Ovit Dağı olduğunu dile getirdi.

Eğer dağın altından 15 kilometrelik bir tünel ile geçilirse 12 ay ulaşıma açık olacağı gibi yolculuk mesafesinin de 4. 5 saat yerine yalnızca 1. 5 saate ineceğini ifade eden Bayramoğlu, "Bu durum, Osmanlı İmparatorluğu döneminin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından ve büyük şair, o günkü Erzurum Valisi Mehmet Emin Yurdakul tarafından 100 yıl önce farkeldilmiş olduğu gibi 1912 yılında Dahiliye Nezaretine yazmış olduğu yazıdan anlaşılmıştır. İşte 100 yıllık rüya proje nihayet hayat buluyor" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, 15 kilometrelik tünelin yapımı için bizzat talimat verdiğini belirten Bayramoğlu, projenin 2010 yılında tamamlandığını, yapımına ise 2011 yılında başlanacağını vurguladı.

Bu proje sayesinde artık geçit vermez Kaçkar dağlarının üstünden değil altından geçileceğini vurgulayan Bayramoğlu, şunları kaydetti:

"Deyim yerindeyse Erzurum'a deniz gelecek. Karadeniz'den Harran Ovası'na 5 saatte inilecek. Doğu Karadeniz'in, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'nun geçit vermez engebeli dağları yöre halkının makus tarihi değil, hayat fışkıran tabiat harikası bölgeler bölgeler olacaktır. Mezopotamya ve Ortadoğuya uzanan İpek yolunun başlangıç güzergahı olacaktır. Bu proje küçük beyinlerin ve pastayı büyütmeden hayali ulufe dağıtanların anlamayacağı ancak hayali birkaç yüz yıl sonra sirayet edebilecek büyük beyinlerin işidir.

-"İÇ GÖÇÜ ÖNLEYECEK, BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK"-

Söz konusu proje sayesinde bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Bayramoğlu, projenin iç göçü önleyeceğini, bölgenin yatırımların cazibe merkezi olacağını belirterek, "İşsizliğin kol gezdiği bölgede göç tersine dönecektir. Erzurumlu 1. 5 saatte deniz kıyısına balık yemeye gidebilecektir. Bu proje sadece bölgenin değil tüm Türkiye'nin çılgın projesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Erzurum'un İspir ilçesinin 26 yıldır İl Genel Meclis üyesi olduğunu anımsatan Bayramoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20. ve 21. yüzyılın hayali olan böyle muhteşem projeyi hayata geçirmek işi de ancak muhteşem devlet adamlarına yakışan bir iştir. O muhteşem devlet adamı tabii ki dünya lideri olan AK Parti Genel Başkanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ındır. Sayın Başbakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz"

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ovit Dağı Projesinden Başbakana Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement