Pasinler'de Çiftçiler, Sertifikalı Anaç Tohumculuğa Yöneldi - Son Dakika
Yerel

Pasinler'de Çiftçiler, Sertifikalı Anaç Tohumculuğa Yöneldi

Pasinler\'de Çiftçiler, Sertifikalı Anaç Tohumculuğa Yöneldi

Patatesiyle ünlü Erzurum’un Pasinler ilçesinde çiftçiler sertifikalı anaç tohumculuğa yöneldi.

13.05.2015 10:30

Patatesiyle ünlü Erzurum'un Pasinler ilçesinde çiftçiler sertifikalı anaç tohumculuğa yöneldi.

Pasinler'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Erzurum Tarım Kredi Kooperatifi ve Pasinlerli Çiftçilerin birlikte düzenledikleri tarla günüyle sertifikalı anaç Patates tohumu ekimi gerçekleştirildi. Tarım İl Müdürü Osman Akar, İlçe Müdürü Murat Çetin ve beraberindeki heyetle birlikte sertifikalı anaç patates tohumu üretimi yapan önder çiftçilerden Metin Sarıgül, Fahrettin Karataş, Lokman Sertoğlu ve Erkan Alkanat'ın tarlalarına gidilerek anaç tohum ekimi yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Çetin, ilçede patates üretimin yoğun olduğu ve patates tohumunun il dışından gelen tohumlarla çeşitli hastalık ve zararlılara davetiye çıkarıldığını, bunun yerine sertifikalı tohum kullanımı ve bölgede uygun anaç tohum ekiminin artmasını temenni etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ise, çiftçilerden sertifikalı tohumluk kullanmalarını, menşei bilinmeyen tohumluk kullanmamalarını, hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinden yardım almalarını tavsiye ettikten sonra traktöre binerek anaç tohum ekimi yaptı.

Tarlalarına sertifikalı anaç patates tohumu ekilen çiftçiler, "Pasinler'de tarım alanında patates önemli yer almaktadır. Son yıllarda üretilen patatesin kalitesiz ve pazar sıkıntısı olmaktadır. Bunun başlıca sebebi ise, kalitesiz patates yetiştirilmesi ve işçiliğin standartlarda yapılmamasından kaynaklanmaktadır. İlçemizde bunu önlemek için dört arkadaş sertifikalı anaç tohumu üretmek için çalışmalar başlattık. Bu yıl hasat zamanı gereken eleme makinesi ile patatesleri elekten geçirip, boyutlandırıp standartlara uygun bir şekilde ürün yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu konuda bizlere desteklerini eksik etmeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürüne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüze, Tarım Kredi Bölge Müdürümüze ve Yardımcılarına teşekkür ederiz." dediler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasinler'de Çiftçiler, Sertifikalı Anaç Tohumculuğa Yöneldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement