Polonya ve Batmanlı Tiyatrocular Aynı Atölyede Buluştu - Son Dakika
Yerel

Polonya ve Batmanlı Tiyatrocular Aynı Atölyede Buluştu

Polonya ve Batmanlı Tiyatrocular Aynı Atölyede Buluştu

Bir yıl önce Mardin sanat tiyatrosu ile Polonya sanat tiyatrosunun ortak hazırladıkları proje kapsamında bu yıl Batman’a gelen Polonyalı tiyatrocular, Batmanlı tiyatrocularla aynı sahnede buluştu.

31.03.2015 14:14

Bir yıl önce Mardin sanat tiyatrosu ile Polonya sanat tiyatrosunun ortak hazırladıkları proje kapsamında bu yıl Batman'a gelen Polonyalı tiyatrocular, Batmanlı tiyatrocularla aynı sahnede buluştu.

Polonya Sanat Tiyatrosu Direktörü Jocek Giomb, atölye çalışmaları ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sene önce Mardin sanat tiyatrosu ile hazırladıkları projenin devamı olarak bu yıl Batman'da olduklarını söyledi. Polonya ya da Mezopotamya'daki tiyatroculardan hangisnin başarılı olduklarını söylemenin erken olduğunu ifade eden Jocek Giomb, "Bununla ilgili olarak yorum yapmak erken, daha yeni başladık. Ben burada ki tiyatroyu bilmiyorum. Tiyatro dünyanın her köşesinde hemen hemen aynıdır. Ancak kültür farklılıkları var. Aynı olduğumuzu söylememiz imkansızdır. Farklıyız ama bütün farklılıklarımıza rağmen bu farklılıkları olumlu pozitif bir şekilde kullanabiliriz. Bu farklılıklardan faydalanabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

Polonyalı misafirlerin bir haftadan beri Batman ve Hasankeyf'i gezdiklerini aktaran Batman sanat tiyatrosu genel yayın yönetmeni Ahmet Seven ise, amaçlarının gelen arkadaşlara atölyeler yapmak, kendilerini onlara tanıtmak olduğunu söyledi. Seven, "Bu süre içinde oyuncularımızla atölye yapılacak. Bizde repertuvarımızda var olan oyunları göstererek bizim hakkımızda, bölgenin tiyatrosu hakkında bilge edinmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Batman sanat tiyatrosu oyuncuları ile eski Kültür Merkezi konferans salonunda atölye çalışmalarını yürüten Polonya sanat tiyatrosu oyuncularının, hafta sonuna kadar çalışmalarına devam edecekleri belirtildi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polonya ve Batmanlı Tiyatrocular Aynı Atölyede Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement