Rize'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor - Son Dakika
Yerel

Rize'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki geniş bir alanda bulunan çalılık ve ağaçlıkta yangın çıktı. Yangın hala kontrol altına alınamadı.

25.03.2014 20:10  Güncelleme: 20:33

Rize'nin Ardeşen İlçesi'ne bağlı Işıklı köyünde bulunan ve içerisinde yerleşim alanı olmadığı belirtilen Afyon Baba Tepesi'ndeki çalılık ve ağaçlık alanda, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın, bir süre sonra yaklaşık 20 hektarlık alana yayıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

EKİPLER OLAYLAR YERİNE SEVK EDİLDİ

Tepede yol olmaması dolayısıyla Ardeşen itfaiye ekiplerinin kontrol altına alamadığı yangının söndürülmesi için Rize Belediyesi'nin yanı sıra Çayeli, Pazar ve Fındıklı belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Ekiplerin, yangını daha fazla yayılmadan kontrol altına almak amacıyla özellikle tepede yolun ulaştığı alanlarda çalışma yürüttüğü belirtildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Rize Valisi Nurullah Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Biz hava sıcaklıklarının mevsim normallerin üstüne çıkması sebebiyle yetkililere, genelgeyle gerekli uyarıları yapmıştık. Vatandaşlarımıza da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bahçe temizliği sonrasında ateş yakmamaları konusunda uyarıda bulunmuştuk ancak maalesef bu talihsiz olay yaşandı" dedi.

"EKİPLER TEYAAKUZ HALİNDE"

Yangında tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu söyleyen Çakır, "Yangını söndürmek için Orman Müdürlüğü öncülüğündeki bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Yangının henüz yerleşim yerine sıçrama riski yok ancak rüzgarın yönü değişebilir, farklı sıkıntılar çıkabilir, bunu bilerek söndürme çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Rize\'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ali-Veli: Bu yangını devlet körüklüyor.Milletin tapulu yerlerini alıp ormana katıyor. Vatandaş ağaca düşman oldu.Millete rağmen devlet olmaz.Orman yangınları Karadeniz de olağan bir şey değil. Karadenizli ağacı evladı gibi sever. Sonra devlet gelip konuyor orman diye. Vatandaşın elinden mülkünü alma ona o mülkü nasıl kullanacağını öğret.Yazık çok yazık. 4 3 Yanıtla
    Cuvaldız: Yuh Artık.! 0 0
  • s.şahin: istanbul daki ağaç sever gezicileri göreve davet ediyorum.. 4 3 Yanıtla
  • ahmet bayrak: rizeli arkadaşlar söndürün şu yangını 7 0 Yanıtla
    Cemal Türkseven: az kaldi söndürecez 0 0
  • cotanak: Kula bela gelmez hak yazmayinca, hak bela vermez kul azmayinca 1 1 Yanıtla
  • BURHAN CEYHAN: neden helıkopterler yok 0 0 Yanıtla

Advertisement