SP Devrek Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

SP Devrek Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı

SP Devrek Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı

Zonguldak Devrek'te Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, 2014 Yerel Yönetimler seçimi hakkında adaylık için istişare toplantısı yaptı.

29.10.2013 12:45  Güncelleme: 12:48

Devrek'te Saadet Partisi(SP) İlçe Teşkilatı tarafından Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İl Başkanı Sadık Kar, İlçe Başkanı Avukat Hasan Öztürk ve partinin ileri gelenleri ile 2014 Yerel Yönetimler Seçimi hakkında adaylık için istişare toplantısı yaptı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde SP tarafından Genel Başkan Yardımcı Mehmet Karaman nezaretinde temayül yoklaması gerçekleşitirldi. Yapılan temayül yoklaması ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman," Her ne kadar 11 yıl sonra dahi olsa kamuda başörtüsü sorununun bir nebze olsun çözülmesi partimiz tarafından takdire şayan görülmüştür. Ancak başörtüsünün kamuda serbest bırakılmasıyla beraber pakette olan bir takım değişiklikler bizi endişelendirmektedir. Başbakan yaptığı açıklamada" partiye oy veren herkesin siyasi partilere üyeliğinin önünün açılması gerekmekteydi bizde Siyasi Partiler Kanunun 11. Maddesinin B bendindeki 6 kalemi ortadan kaldırıyoruz." demiştir. Nedir bu 6 kalem diye baktığımızda öncelikle kasten adam öldüren, kasten yaralama, rüşvet, irtikap, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak, cinsel istismar, dolandırıcılık ve terör suçlarından hüküm giyenler siyasi partilere üye olamıyor ve dolayısıyla aday olamıyordu ve fakat bu paketteki değişiklikle kimlerin önü açıldı bunun yorumunu size bırakıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından temayül yoklamasına geçildi. Çıkan sonuçta Saadet Partisi Devrek Belediye Başkanlığı aday adaylığı için şu isimler üzerinde karar kılındı. Mevcut ilçe Başkanı Av. Hasan Öztürk, Türkiye Kamu Sen Devrek Dönem Sözcüsü Ramazan Dernek ve Emekli Öğretmen Nazif Karagülmez aday adayı olarak belirlendi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SP Devrek Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement