Sadaka Taşı Misali İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Sadaka Taşı Misali İftar Yemeği

Sadaka Taşı Misali İftar Yemeği

Ramazan ayı dolayısıyla tüm İslam aleminde çeşitli programlar ve iftar yemekleri düzenlenirken Aydın’da Ramazan ayının en sessiz programı Yenipazar ilçesinde gerçekleştirildi.

13.07.2015 09:09

Ramazan ayı dolayısıyla tüm İslam aleminde çeşitli programlar ve iftar yemekleri düzenlenirken Aydın'da Ramazan ayının en sessiz programı Yenipazar ilçesinde gerçekleştirildi. Sadaka Taşı misali iftar yemeği programında ilçe merkezinde yaklaşık 4 bin 500 kişiye yemek programlandı. Ancak kimse kimseden haberdar olmadan herkes iftarını yaptı.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren her gün iftar programı düzenlediklerini ancak bu iftarlarda gizlilik ve mahremiyete önem verdiklerini belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, zaman zaman bizzat kazan başına geçip yemeklerin pişirilmesi ile yakından ilgilendi. Ramazan programlarına Yenipazar Belediyesi olarak farklı bir tarzda yaptıklarını belirten Başkan Zafer Savcı, "Eskiden gerek yardım yapanın riyaya kaçmaması gerekse yardımı alanın incinmemesi için ecdadımız sadaka taşlarını kullanırmış. Bu felsefeden yola çıkarak bizler de farklı bir formatta ramazan programları düzenledik. İlçede belli bir noktada kazan kaynatıp yemeklerimizi yaptık. Bu yemekleri de yine kimsenin kimseden haberi olmadan belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ulu orta yemek vermedik ama Allah'a şükür ilçede hiç kimsenin aç yatmaması için tedbir aldık" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sadaka Taşı Misali İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement