Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

"Çatışan, çatıştıran, ayrıştıran, küçük grupların temsilcisi olmayı değil tam aksine ortak aklı ve hedefi birlikte başarabilen bir anlayışı hedefe almalıyız"

15.01.2015 15:57

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çatışan, çatıştıran, ayrıştıran değil, ortak aklı ve hedefi birlikte başarabilen bir anlayışı hedefe almak gerektiğini söyledi.

Müezzinoğlu, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ocak ayı İl Koordinasyon Toplantısı'nda, siyasetin bir araç olduğunu belirterek, bu aracın gelişim için kullanılmasının önemine değindi.

Ortak bir vizyon oluşturulması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Çatışan, çatıştıran, ayrıştıran değil, küçük grupların temsilcisi olmayı değil tam aksine ortak aklı ve hedefi birlikte başarabilen bir anlayışı hedefe almalıyız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, siyasetçinin hizmet etmek için toplumun önüne çıktığı anımsattı. Bu nedenle Edirne'de yapılanların gelecek vizyonunu daha güçlü ortaya koyabilmenin gerekliliğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Edirne'nin tarihi geçmişi ve zenginlikleri var. Bugün güçlü bir üniversitesi var. Stratejik önemi olan bir ilin temsilcileriyiz. Bunu gündelik sorunlara boğmadan gelecek vizyonunu koyarak basamak basamak geliştireceğiz. İnanıyorum ki bir havaalanının ve hızlı trenin gelmesi tarım, ticaret ve turizme de katkı sağlayacaktır. Çünkü turizmin bir vizyonunu Avrupa, Asya ve Ortadoğu'ya olması gereken dinamiklerle sunabilirsek Edirne yol katetmiş olacaktır."

Müezzinoğlu, Edirne'nin tarihten getirdi değerler açısından Kapadokya'yı da aşabilecek zenginliklerinin olduğunu aktardı.

-"Beyin terini de konuşmamız lazım"

Müezzinoğlu, Edirne'nin bütün dinlere ve anlayışlara cevap verebilecek bir konumda bulunduğunu söyledi. Gelecek dönemde kentte oluşacak ortak akılla bunun daha da gelişeceğine değinen Müezzinoğlu, şunları anlattı:

" Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesini yakalamış bir Türkiye Cumhuriyeti için çalışıyoruz. Bunun için birlik beraberlik, ortak akıl ve ortak hedeflere birlikte koşmaya ihtiyacımız var. Bu çerçevede inşallah bugünkü çalışma Edirne'nin tarihi geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır. Esasında alın terinin yanında beyin terinin de önemine değinmek gerekir. Beyin terini de konuşmamız lazım. Yani o aklı daha çok üretebilen, daha çok katma değere yönlendirebilen, beyin teriyle akıl terini ölçüştürebilen bir anlayışla inşallah Edirnemizi ve Trakya'yı farklı bir vizyona taşıyacağız."

Kente ilişkin konuların tartışıldığı ve konuşulduğu toplantıya, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve daire müdürleri katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement