Sağlıkçının Azmi; Didim'de Muz Yetiştirdi - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçının Azmi; Didim'de Muz Yetiştirdi

Sağlıkçının Azmi; Didim\'de Muz Yetiştirdi

Didim Kaymakamı İskender Yönden beraberindeki basın mensuplarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ait Akbük Sağlık Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

18.11.2015 11:16

Didim Kaymakamı İskender Yönden beraberindeki basın mensuplarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ait Akbük Sağlık Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Sağlık Eğitim Merkezi içerisinde yetiştirilen muz ağaçlarını basına gösteren Yönden Didim'de ilk olan bu çalışmayı yerinde inceledi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden beraberindeki basın mensuplarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ait Akbük Sağlık Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Akbük Sağlık Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Altınok'u özel gayret ve çabaları ile merkez binasının içerisinde yer alan bahçede yetiştirilen muz ağaçlarını gezen Yönden, gazetecilerle birlikte muz ağaçlarını inceleyip, Merkez Müdüründen bilgi aldı.

Merkez binasının üst kısmı kapalı olan ve boyları yaklaşık 15 metreyi bulan muz ağaçlarının meyve verdiği de görülürken, basın mensupları da muz ağaçları hakkında Akbük Sağlık Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Altınok'tan bilgi aldı. Altınok merkez binası içerisinde daha önce birçok ürün dikmesine rağmen sonuç alamamasının ardından muz dikmeye karar verdiğini belirterek "Merkezimiz 2005 yılında faaliyete geçti. 2006 yılında da biz bu fidanları diktik. 9 yıldır meyve alıyoruz. Burada birçok ürün yetiştirmeye çalıştık olmadı. Bir fikir olarak aklıma geldi. Diktim ve başarılı oldu. O dönem beni eleştirenler beni şimdi takdir ediyor. Hepsi benim gayretlerimle oldu. Zamanı yok yaz kış meyve veriyor. Gelen misafirlere ikram ediliyor. Yılda bir ağaç 20 kilo meyve veriyor ve 200-300 kilo ürün alıyoruz. Bizim burası sera görevini gördüğünden devamlı ürün veriyor. Burası sağlık merkezi olduğundan yazın sağlık personeli bunları görüyor. Ayrıca Didim ve Akbük'ten öğrenciler ve çevredeki sitelerden gelen ziyaretçiler oluyor. Ege bölgesinde bir ilki başardık. Üstü kapalı olarak yetişen başka bir ağaç yok ve takdir edenler çok oluyor." diye konuştu.

Didim Kaymakamı İskender Yönden de Merkez Müdürü Adnan Altınok'u tebrik ederken "Bu çalışma kendisinin başarılı bir çalışması. Hepimizin bildiği gibi muz Akdeniz'de yetişiyor. Kapalı ortamda gecesi gündüzüne katarak Didim'de muzun yetiştirilebileceğini gösterdi. Adnan bey'in teşekkür ediyorum. Daha farklı bitkiler yetiştirmesini bekliyoruz. Yaşadığı yeri daha da yaşanabilir kılan daha güzel bir örnek yok. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Ziyaretin sonunda Kaymakam Yönden, Merkez Müdürü Altınok ve basın mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçının Azmi; Didim'de Muz Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement