Salihli'de "Altın Ülke Lidya Sempozyumu" Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Salihli'de "Altın Ülke Lidya Sempozyumu" Düzenlenecek

Salihli Belediyesi tarafından organize edilen "Altın Ülke Lidya Sempozyumu"nun 9-11 Ekim'de yapılacağı bildirildi Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yaptığı açıklamada, Sempozyuma, Dokuz Eylül, Ege ve Katip Çelebi Üniversiteleri, İstanbul'dan Kemerburgaz ve İstanbul Ticaret Üniversiteleri ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin katılacağı belirtti.

26.06.2015 15:55

Salihli Belediyesi tarafından organize edilen "Altın Ülke Lidya Sempozyumu"nun 9-11 Ekim'de yapılacağı bildirildi

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yaptığı açıklamada, Sempozyuma, Dokuz Eylül, Ege ve Katip Çelebi Üniversiteleri, İstanbul'dan Kemerburgaz ve İstanbul Ticaret Üniversiteleri ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin katılacağı belirtti.

Tarihte ilk altın parayı Lidyalıların kullandığını ifade eden Kayda, şunları söyledi:

"Bu uygarlığın kentimiz sınırları içerisinde yer alması gerek Salihli, gerekse Manisa açısından büyük bir şans. Lidya Uygarlığının başkenti Sardes, her yıl binlerce turist tarafından da ziyaret ediliyor. Dolayısıyla Salihli Belediyesi olarak bu uygarlığın tanıtımı noktasında üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Büyük ilgi görmesi beklenen bu sempozyumun geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz. Sempozyumda Lidya sanatı ve Lidya kuyumculuk ürünlerinin günümüz takı tasarımlarında yeni bir bakışla kullanımı konusu da ele alınacak."

Kayda, sempozyumda ayrıca 'Kuyumculukta Tasarım ve Kültürel Miras' konusunun da ele alınacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salihli'de 'Altın Ülke Lidya Sempozyumu' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement