Saruhanlı'da Tarihi Çeşme Restore Edildi - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Tarihi Çeşme Restore Edildi

Saruhanlı İlçesine bağlı Sarıçam köyünde, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kaldığı belirtilen tarihi çeşme, Saruhanlı Belediyesi tarafından restore edildi.

13.05.2013 11:04

Saruhanlı İlçesine bağlı Sarıçam köyünde, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kaldığı belirtilen tarihi çeşme, Saruhanlı Belediyesi tarafından restore edildi.

Köy Muhtarı Osman Kabaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen köy meydanındaki tarihi çeşmenin köyün simgelerinden biri olduğunu söyledi.

Sarıçam'ın bölgenin en eski köylerinden olduğunu ifade eden Kabaklıoğlu, bölgede Osmanlı ve öncesi dönemlere ait çok sayıda eserlerin kalıntılarının bulunduğunu kaydetti.

Halk arasında "koca çeşme" olarak bilinen tarihi çeşmenin bölgedeki eski eserlerden biri olduğunu ifade eden muhtar Kabaklıoğlu, şunları söyledi:

"Tarihi çeşme bakımsızlıktan çürüyüp, zamanla eski görünümünü kaybetmeye başlamıştı. Yeraltındaki kaynak kuruyunca çeşmenin suyu da akmaz oldu. Birkaç yıldır atıl halde duran çeşmeyi Saruhanlı Belediyesi, aslına uygun restore etti. Köyün şebeke suyunu da buraya bağlayıp, tarihi çeşmenin işlevine geçmesi sağlandı."

Muhtar Kabaklıoğlu, Anadolu Ajansı'nın kurucularından gazeteci, yazar, şair ve diplomat Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun da geçmişte bir süre köylerinde ikamet ettiğinin ve bazı romanlarını burada yazdığının bilindiğini dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Tarihi Çeşme Restore Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement