Sazcı: "Sivrisinek İstilasına Uğrayabiliriz - Son Dakika
Yerel

Sazcı: "Sivrisinek İstilasına Uğrayabiliriz

Sazcı: "Sivrisinek İstilasına Uğrayabiliriz

Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra ilaçlama işleminin büyükşehre geçmesine rağmen bu faaliyeti 3,5 aydır Fethiye Belediyesi yapıyor.

17.07.2014 16:09

Muğla'nın Büyükşehir olmasından sonra ilaçlama işleminin büyükşehre geçmesine rağmen bu faaliyeti 3,5 aydır Fethiye Belediyesi yapıyor.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, ilaçlama faaliyetleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. İlaçlama faaliyetlerinin Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini belirten Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, vatandaşların mağdur edilmemesi için bu faaliyeti Fethiye Belediyesi olarak yürüttüklerini ancak ilaçlamanın yasa gereği Büyükşehir Belediyesi'nde olması ve Büyükşehir'in buna rağmen belediye'ye bir ödenek tahsis etmemesinden dolayı durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, yaptığı açıklamada "İlaçlama faaliyetleri, ilgili mevzuatta Büyükşehir Belediyelerine yüklenen görevler arasında sayılmıştır. Danıştay 8. Dairesi'nin 2007/2600E. ve 2008/2269K. Sayılı kararı ile de Türkiye genelinde vektörlerle mücadele görevinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğuna hükmedilmiştir. Muğla Büyükşehir Belediyesinin teşkilatlanma sıkıntısı aşılıncaya kadarki süreçte Fethiye'lilerin mağdur edilmemesi için ilaçlama faaliyetlerini Fethiye Belediyesi olarak yürüttüklerini, şimdiye kadar bahsi geçen görevlerin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilebileceğine dair herhangi bir çalışma ya da ilaçlama faaliyetlerinin devamını sağlamak için belediyemize ödenek tahsisi yapılmadığından kanunen görevlerimiz arasında sayılmamış olan ilaçlama faaliyetlerini belediyemiz tarafından yerine getirilemeyeceğini saygıdeğer Fethiye halkımıza bildiririz" dedi.

Sivrisineğin yoğunlaştığı şu dönemde ilaçlama işleminin yapılmaması nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşayacakları bildirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sazcı: 'Sivrisinek İstilasına Uğrayabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hasan caan: gidipte demokrat partiye oy verirseniz olacağı bu. beter olun 2 0 Yanıtla

Advertisement