Şehit Binbaşı Başayar İçin Mevlit - Son Dakika
Yerel

Şehit Binbaşı Başayar İçin Mevlit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kurulan pusuda şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar için memleketi Kazan'da Mevlit okutuldu.

17.08.2015 15:08

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kurulan pusuda şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar için memleketi Kazan'da Mevlit okutuldu.

Şehit Binbaşı Başayar, şehit edilişinin 4'üncü yılında, özel bir restoranda şehidin amcası emekli imam Adem Başayar ve emekli imam Abdullah Alaylı'nın okuduğu mevlitle yad edildi.

Mevlite katılan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bu topraklar üzerinde planları olanlara en güzel cevabın gözünü kırpmadan düşmanın karşısına dikilen kahramanlar olduğunu söyledi.

"Bin yıllardır atalarımızdan torunlarımıza miras kalacak bu toprakları savunmak, planları olanların planlarını bozmak her Türk gencinin görevidir" diyen Ertürk, "Anadolu coğrafyası çetin bir coğrafya. Dünyada bir tek devlet yok ki Anadolu topraklarında gözü olmasın. Şehitlerimizin döktüğü al kanlar sayesinde bugün rahat bir nefes alıyoruz. Allah bizlere, Peygamber efendimize (SAV) ve şehitlerimize layık olmayı nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kazan Belediye Başkanı Ertürk'ün eşi MeralErtürk, şehidin annesi İnayet Başayar, babası İsmail Başayar, akrabaları ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Binbaşı Başayar İçin Mevlit - Son Dakika


Advertisement