Selendi'de Engelliler Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Engelliler Unutulmadı

Selendi\'de Engelliler Unutulmadı

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir program düzenlendi.

19.12.2014 17:07

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir program düzenlendi. Ege Yaşam Rehabilitasyon Merkezi tarafından Nazmi Gürcan Parkı Kapalı Saray Düğün Salonu'nda yapılan etkinliğe İlçe kaymakamı Hasan Meşeli, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, Sağlık Grup Başkanı Dr Veli İşin, Mal Müdürü İzzet Arık, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Adnan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Dağdelen, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlker Dilik, Kurum Ortakları Ali Yamaçlı ve Özcan Çetinkaya, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Kurum Müdürü İlker Dilik yaptı. Dilik, "Biz bugün buraya sadece engellileri konuşmaya değil, toplumda gereken duyarlılığı oluşturmaya geldik, biz kadar engelli olmayan kişilere de düşen görevler vardır. Engelliler ile yan yana geldiğinizde farklı gözlerle bakmak yerine onları anlamaya çalışmalıyız şunu unutmayın ki, onlarda sizler gibi bir insan, sadece bazı şeyleri tam olarak yapamıyorlar muhakkak ki, düşündüğümüzde hepimizin tam olarak yapamadığı birçok yanı ortaya çıkacaktır, sonuç olarak biz fiziki engelli değil, gönüllerdeki engelleri kaldırmalıyız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş ise konuşmasında, "Engelliler toplumun aynasıdır özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz ne oldum değil ne olacağım demeliyiz her insan bir engelli adayıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurumun yaptıkları çalışmalar slayt gösterisi ile katılımcılara izletildikten sonra, engelli öğrenciler müzik eşliğinde sıra gecesi gösterisi yaptı. Barış Manço'nun pleybek gösterisi ile devam eden program da şiirler okundu. Koçari müziği ve çayır çimen orkestrası gösterisinin yapılmasının ardından semazen gösterisi yapıldı. Protokol tarafından tüm öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi'de Engelliler Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement