Senanur Duygulandırdı - Son Dakika
Yerel

Senanur Duygulandırdı

Senanur Duygulandırdı

Araban ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki MPS Tip 6 hastası görme engelli Senanur Körükçü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den evinin bahçesine salıncak kurmasını ve ailesine yardım istedi.

04.06.2015 11:00

Araban ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki MPS Tip 6 hastası görme engelli Senanur Körükçü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den evinin bahçesine salıncak kurmasını ve ailesine yardım istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Karapınar Mesire Alanı açılışı ve Bahar Şenliği programına katılmak için geldiği Araban ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki Cafe Park'ta Araban Belediyesi'nin onuruna verdiği akşam yemeğinde görüşme talebiyle bir kişi tarafından yanına getirilen 7 yaşındaki MPS Tip 6 hastası görme engelli Senanur Körükçü Başkan Şahin'e babası Erol Körükçü'nün bir ayağında protez takılı olduğunu ve ailesinin fakir yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

Senanur Körükçü, "Hasta ve görme engelliyim. Bu Dünyada tek isteğim diğer sağlam çocuklar gibi oyun oynamak. Bunun için parkın içerisindeki oyun gruplarına sabah, öğle ve akşam gelip oynamak istiyorum. Hasta ve görme engelli olduğum için beni parka annemin yada babamın getirmesi gerekiyor. Babamın da bir ayağı protez olduğu için beni her zaman getiremiyor. Ben de hasta ve görme engelli olduğum için sık sık rahatsızlık geçirdiğim için her zaman çocuk oyun grubu bulunan parka gelemiyorum. Ben de diğer sağlıklı çocuklar gibi oyunlar oynamak istiyorum. Benim için evimin bahçesine bir salıncak kurdurup aileme de yardım yaparsan mutlu olurum" dedi.

Orada bulunanlar, Senanur'un hastalığı ve ailesinin ekonomik durumunu ve daha önceden üç kardeşinin de aynı hastalıktan hayatını kaybettiği hakkında bilgiler vermesi üzerine duygulu anlar yaşayan Başkan Şahin, Senanur ve ailesine yardım yapmak için görevlilere talimat verdi.

Senanur'un hastalığı ve ailesinin durumu, Başkan Şahin ile birlikte olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve beraberindekilere duygulu anlar yaşattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Senanur Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement