Şerife Bacı Anısına İstiklal Yürüyüşüne Katıldılar - Son Dakika
Yerel

Şerife Bacı Anısına İstiklal Yürüyüşüne Katıldılar

Şerife Bacı Anısına İstiklal Yürüyüşüne Katıldılar

Zonguldak ’Herkes İçin Spor İl Temsilciliği’ne bağlı 28 sporcu, Kastamonu’da Şerife Bacı anısına düzenlenen İstiklal Yürüyüşüne katıldı.

06.06.2016 13:36

Zonguldak 'Herkes İçin Spor İl Temsilciliği'ne bağlı 28 sporcu, Kastamonu'da Şerife Bacı anısına düzenlenen İstiklal Yürüyüşüne katıldı.

Zonguldak 'Herkes İçin Spor İl Temsilcisi' Nuri Erkal nezaretinde Kastamonu'ya giden ve orada kamp yapan 28 sporcu 4 gün boyunca 105 km yürüyerek Şerife Bacı anısına İstiklal Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kurtuluş savaşında silahların kağnılarla taşındığı yol üzerinden hareket etiklerini belirten İl temsilcisi Nuri Erkal, "Milli Mücadelemizin kazanılması için ecdadımızın büyük kahramanlıklarla dolu, tarihe altın harflerle nakşedilen, ulusal bağımsızlığımızın dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı'nda Kastamonu halkının yapmış olduğu fedakarlıkları anmak ve İstiklal'in kazanılmasına dair verilen mücadeleyi gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla her yıl ülkemiz genelinden katılan yürüyüşçülerle Kastamonu- İnebolu arasındaki 105 km'lik İstiklal Yolu yürüyüşü gerçekleştiriliyor. Bizde Zonguldak ekibi olarak bu manevi yürüyüşte yer almak istedik. Türkiye genelinde toplam 450 kişinin katıldığı bu yürüyüşe bizde 28 sporcu ile destek verdik. Allah nasip ederse önümüzdeki senede bu yürüyüşe katılmayı dört gözle bekliyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şerife Bacı Anısına İstiklal Yürüyüşüne Katıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement