"Sessizliğimizin Sesi Olur Musunuz?" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

"Sessizliğimizin Sesi Olur Musunuz?" Etkinliği

Antalya Yörükler Derneği, engellilere yönelik farkındalık yaratmak ve işitme engelli çocuklara destek olmak amacıyla etkinlik düzenledi.

11.01.2015 23:41  Güncelleme: 10:32

Antalya Yörükler Derneği, engellilere yönelik farkındalık yaratmak ve işitme engelli çocuklara destek amacıyla "Sessizliğimizin Sesi Olur musunuz" etkinliği düzenledi.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan derneği başkanı Abdullah Duman, engelli vatandaşların hayata daha sıkı sarılmalarına sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Bölümüne bağlı rehabilitasyon merkezinde uygulanan sistemin model alınarak Akdeniz Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokuluna bağlı bir rehabilitasyon merkezi açılması konusunda Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ile görüştüklerini anlatan Duman, işitme engellilerin sessizliğinin sesi olmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Bölümünün de öğretim üyesi eksikliği nedeniyle eğitime başlayamadığını kaydeden Duman, bölümün eksikliklerinin giderilip bir an önce eğitime başlaması gerektiğini dile getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de hayatta bazı şeylerin tercih edilmediğini, engellilerin bu durumunun da kendi tercihi olmadığını söyledi.

"Kader kalemi bize nasıl bir gelecek yazmışsa biz sadece o geleceği oynuyoruz" diyen Tütüncü, herkesin engelli vatandaşlara kol kanat germesi ve onları toplumun içine dahil edecek adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Engelliler Ritm Grubu, Modern Dans Grubu, Yörükler Derneği Yörük Ateşi Halk Oyunları Ekibi ve Melekler Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören işitme engelli çocuklar gösteri sundu, tiyatro oyunu sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sessizliğimizin Sesi Olur Musunuz?' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement