Simav Köylere Hizmet Götürme Birliğine Rekor Bütçe - Son Dakika
Yerel

Simav Köylere Hizmet Götürme Birliğine Rekor Bütçe

Simav Köylere Hizmet Götürme Birliğine Rekor Bütçe

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 69 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav'ın Köyleri Hizmet Götürme Birliği'nin 2014 yılı bütçesi 3 milyon 135 bin lira olarak belirlendi.

31.10.2013 10:39

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 69 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav'ın Köyleri Hizmet Götürme Birliği'nin 2014 yılı bütçesi 3 milyon 135 bin lira olarak belirlendi. Kaymakam İbrahim Süha Karaboran 2014'ü yatırım yılı ilan ettiklerini bildirdi.

Kaymakam İbrahim Süha Karaboran başkanlığında İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Turan, İl Genel Meclisi üyeleri Ali Osman Ergün, Hüseyin Kalaycık, Kahraman Aktay, Mehmet Karaca'nın yanı sıra 67 köy muhtarı katılımıyla Hükümet binası Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen toplantıda Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2014 yılı bütçesi 3 milyon 135 bin lira olarak belirlendi.

Simav'ın bin 600 Kilometrekare bir alana sahip önemli bir ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Karaboran, 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerin ardından birçok beldenin kapanmasıyla köy sayısının 80'e çıkacağını ve eskisine nazaran daha fazla köye hizmet götürüleceğini bildirdi.

Köylere hizmetlerin birlik tarafından götürüldüğünü ifade eden Karaboran, hizmetlerine yenilerini eklemenin gayreti içerisinde olacaklarını, acil ve öncelikli sorunları giderirken en az hizmet ve yatırım almış köylere daha fazla yatırım götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Kaymakam Karaboran köylerin sorunlarını birlik üyeleriyle birlikte yerinde tespit yaparak belirleyeceklerini kaydetti.

Köy muhtarlarının köyleriyle ilgili istek ve önerilerini İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bildirmelerini isteyen Kaymakam Karaboran 3 milyon 135 bin liralık bütçe ile 2014'ü yatırım yılı ilan ettiklerini söyledi.

Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Kalaycık, İl Özel İdare hizmet ve yatırımları açısından özellikle asfalt konusunda 2013'de sıkıntı yaşandığını, buna rağmen Simav'ın en fazla yatırım ve hizmet alan ilçe olduğuna vurgu yaptı. Hava şartları nedeniyle İl Özel İdarenin asfalt çalışmalarına son verdiğini bildiren Kalaycık, muhtarların köyleriyle ilgili isteklerini kendilerine de iletebileceğini söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav Köylere Hizmet Götürme Birliğine Rekor Bütçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement