Suluova Devlet Hastanesinde Modernizasyon Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Suluova Devlet Hastanesinde Modernizasyon Çalışmaları

Suluova Devlet Hastanesinde Modernizasyon Çalışmaları

Suluova Devlet Hastanesinde modernizasyon çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü belirtildi.

02.01.2014 17:54

Suluova Devlet Hastanesinde modernizasyon çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Başhekim Op. Dr. Sedat Özmen, yaptığı açıklamada, 2013 yılını değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Satın Alma Birimi tarafından 2013 yılında ihtiyaç olan ve alımı yapılarak hastaneye teslimi gerçekleştirilen tıbbı cihaz ve donanım malzemelerinin hizmet standartlarının artırılmasına katkı sağladığını ifade eden Özmen, amaçlarının vatandaşlara daha modern ortamlarda hızlı ve kaliteli hizmet vermek olduğunu vurguladı.

Özmen, modernizasyon çalışmaları kapsamında son olarak 20 hasta karyolası alımı yapıldığını ayrıca 2013 yılında, 7 hasta takip monitörü, 1 ameliyat masası, 1 ameliyathane tavan lambası, 1 endoskopi cihazı, 1 endoskopi yıkama makinesi, 2 EKG cihazı, 2 cerrahi aspiratör, 2 pulseoksimetre cihazı, 1 kriyoterapi cihazı, 6 hasta transfer sedyesinin hastaneye kazandırıldığını bildirdi.

Modernizasyon çalışmalarının ihtiyaçlar dahilinde devam ettiğini belirten Özmen,  şunları kaydetti:

'2014 yılında ise hastanemizin ihtiyacı olan tıbbı cihazlar alımı için bakanlığımızla yapılan görüşmeler neticesinde hastanemize tahsisi yönünde yapmış olduğumuz talepler uygun bulunmuş olup bu kapsamda 2 adet diyaliz cihazının hastanemize tahsisi noktasında Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmet Başkanlığı ile görüş birliğine varılmıştır. Diyaliz hastalarının taşındığı araç hizmet alımı yoluyla yenilendi. Ocak ayı itibariyle hastalar yeni araçla taşınacak. Hastanemizde merkezi oksijen sistemi bulunmadığından tüplerle hizmet verilmektedir. Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği Tıbbı Hizmetler Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Merkezi Oksijen Sistemi kurulmasıyla ilgili çalışmalar başlatılmış olup montaj aşamasına gelinmiştir."

Özmen, 2014 yılı içinde hastanenin ihtiyacı olan  ve yatırım planlaması yapılan  tıbbi cihazların tamamlanmasıyla hastane ihtiyaçlarının çok büyük bir kısmının tamamlanacağını, geriye kalanların  da hastane imkanları ile tamamlanacağını belirtti.

Yeni yapılacak 100 yataklı akıllı hastane binasına taşınıncaya kadar mevcut hastanedeki koşulların çağın gerekliliklerine uygun olarak dizayn edilmeye çalışılacağını ifade eden Özmen, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti verme adına özverili çalışmalarının tüm hastane ekibi ile devam ettiğini vurguladı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Devlet Hastanesinde Modernizasyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement