Suşehri'nde 5 Okulun İsmi Değişti - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde 5 Okulun İsmi Değişti

Suşehri\'nde 5 Okulun İsmi Değişti

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, ilçede bulunan okul müdürleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

10.07.2014 09:31  Güncelleme: 09:42

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, İlçede bulunan okul müdürleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, ilçedeki 5 okulun isimlerinin değiştiği bildirildi.

İlçedeki Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda okul müdürleriyle bir araya gelen Perçi, "Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde yeniden yapılanma çerçevesinde almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi, ilçemizdeki meslek liseleri de dönüşüme tabi tutulmuştur. Buna dayalı olarak ilçemizde bulunan, Suşehri Çok Programlı Lisesi'nin adı, Suşehri Çok Programlı Anadolu Lisesi, Suşehri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin adı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Suşehri Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin adı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Suşehri Ticaret Meslek Lisesi'nin adı Suşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Suşehri Tarım meslek Lisesi'nin adı ise, Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir" dedi.

Suşehri'ne Fen Lisesi'nin açıldığına da değinen Perçi, "İlçemizde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Fen Lisesine dönüştürülmüş olup, 2104-2015 eğitim döneminde öğrenci kontenjanı 90 olarak öğretime başlayacaktır. Ayrıca, İmam Hatip Lisesinin tamamı 'Anadolu' türüne dönüştürülmüştür" dedi.

İlçede bulunan Suşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine "Adalet Bölümü" açıldığını belirten Perçi, "2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Adalet Bölümüne öğrenci alınacaktır. Tüm bu değişiklik ve kazanımların eğitim camiasına ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde 5 Okulun İsmi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement