Tarihi Başkentler Feshane'de Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Başkentler Feshane'de Buluşuyor

KONSİAD, "KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliği" kapsamında Selçuklu başkenti Konya, Karamanoğulları başkenti Karaman ile Osmanlı Devleti başkentleri Edirne ve İstanbul’u Feshane'de bir araya getirecek

11.09.2013 10:58

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği" kapsamında Selçuklu Devleti başkenti Konya, Karamanoğulları başkenti Karaman ile Osmanlı Devleti başkentleri Edirne ve İstanbul'u Feshane'de buluşturacak.

"Tarihi Başkentler Feshane'de Buluşuyor" adı altında, Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikle, Konya, Karaman, Edirne ve İstanbul'un, sanayi ve kültürel alanlarda birlikte hareket etmeleri amaçlanıyor.

KONSİAD'dan yapılan açıklamada, "KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği"nin, 12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul Feshane'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, etkinlikle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"12 Eylül'de Eyüp Sultan Hazretleri'nin huzurunda yapılacak duadan sonra mehteran eşliğinde Feshane'ye kadar yürünecek. Fuarda, 76 sanayi standı, Haliç Salonunda bulunan 54 kültür standı ile dış alanda bulunan 50 gıda standı vatandaşların ziyaretine açık olacak. Etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Bozkır Folklor Ekibi, Grup Kaşıks, Edirne Halk Oyunları Topluluğu gibi ekiplerin gösterileri yer alacak. Ayrıca Konyalı Eda, Niyazi Coşkun, Ahmet Özdemir, Şefika, Sami Çelik, Mustafa Yıldızdoğan ve Bedia Akartürk gibi sanatçılar da sahne alacak." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Başkentler Feshane'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement