Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" Çalıştayı

Bitlis'te düzenlenecek olan "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" çalıştayının hazırlıkları tamamlandı.

17.10.2014 18:01

Bitlis'te düzenlenecek olan "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" çalıştayının hazırlıkları tamamlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliğiyle yapılacak olan çalıştayın hazırlıkları tamamlandı.

İMO Bitlis Temsilcisi ve İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin, 2015 yılında Erzurum'da yapılacak olan "Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Sempozyumu"na katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

25-26 Ekim tarihlerinde Bitlis'te "Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı"nın düzenleneceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bitlis, her bir ilçesiyle açık hava müzesi konumunda. Bu nedenle Bitlis'te bulunan tarihi ve kültürel değeri yüksek eserlerimizi tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bitlis'teki tarihi dokuyu tamamen ortaya çıkararak, turizme kazandırmak birinci önceliğimiz olmalı. Tarihi ve kültürel mirasımızın depreme ve art niyetli insanlara karşı korunması, tarihi ve kültürel miraslarda sahiplik duygusunun gelişmesi ülkemizde son zamanlarda oldukça önem kazanmıştır. Tarihi eserlerin onarım ve sağlamlaştırılması inşaat mühendisliğinin üzerinde önemle durduğu bir konu haline gelmiştir."

Çalıştaya ülke genelindeki birçok üniversite ve kamu kurum kuruluşlarından çok sayıda profesör, doçent ve uzmanların katılacağını belirten Şahin, çalıştayın ardından kent gezisi düzenleceğini belirtti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement