Tatvan'da "Gençliğimize Sahip Çıkalım" Projesi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "Gençliğimize Sahip Çıkalım" Projesi

Tatvan'da 11 okulda eğitimini sürdüren 5 bin öğrenciye sigara, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar hakkında seminer verildi.

24.02.2014 15:35  Güncelleme: 11:43

Bitlis'te yürütülen "Gençliğimize Sahip Çıkalım" Projesi kapsamında, Tatvan'daki 11 okulda eğitimini sürdüren 5 bin öğrenciye sigara, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar hakkında seminer verildi.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin topluma faydalı birey olmalarını sağlamak amacıyla seminerlerin verildiği belirtildi.

Konusunda uzman emniyet personelince ilçedeki tüm lise öğrencilerinin, sigara ve uyuşturucunun zararları ile madde bağımlılığı hakkında bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Seminerlerde öğrencilere madde bağımlılığının zararlarını anlatan Zafer Ercan'ın 'Testi Kırılmadan' adlı kitabı dağıtıldı. Okullara uyuşturucunun zararlarını anlatan afişler asılarak, broşürler dağıtıldı. Seminerlerde zararlı alışkanlıklarından kurtulmak isteyen öğrencilere, uzman emniyet personeli yardımcı oldu. Sigara ve uyuşturucunun zararlarını öğrencilere daha iyi anlatabilmek amacıyla sigara ve uyuşturucunun insan sağlığına zararları konusunda şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek. Yarışmalarda her alanda ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edilecek. Sigara ve uyuşturucunun zararlarını öğrencilerin ailelerine anlatmak için, ailelere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri verilecek." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'Gençliğimize Sahip Çıkalım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement