Tüksiad Genel Başkanı Gültekin Şenel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüksiad Genel Başkanı Gültekin Şenel Açıklaması

Tüksiad Genel Başkanı Gültekin Şenel Açıklaması

Tüm Karadeniz Sanayici İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Kasım 2013'de 6.Avrasya İş Adamları Zirvesini Gebze'de düzenliyor.

23.09.2013 18:30

Tüm Karadeniz Sanayici İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Kasım 2013'de 6. Avrasya İş Adamları Zirvesini Gebze'de düzenliyor. Gebze Kent Meydanı'nda yapılacak foruma 25 ülkeden 200 aşkın iş adamı ve bürokratın katılacağı bildirildi. TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel, "Avrasya bölgesine 17 milyar dolar ithalata karşı 5 milyar dolar ihracatımız var. Dolayısı ile 12 milyar dolarlık açık var. Bizim temel amacımız bu açığı Gebze'de ki sanayi kuruluşlarının ihracatlarıyla nasıl kapata biliriz noktasında" dedi.

TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel yapmış olduğu açıklamada, "TÜKSİAD olarak Kasım ayının ilk haftasında 6. Avrasya İş Adamları Zirvesini Gebze'de düzenliyoruz. Bu Gebze'de yapılan ilk iş adamları formu ve üç günlük bir program olacak. Bu programın temel amacı özellikle Avrasya bölgesinden 17 milyar dolarlık ithalata karşı 5 milyar dolar ihracatımız var, dolayısı ile 12 milyar dolarlık açık var. Bizim temel amacımız bu açığı Gebze'deki sanayi kuruluşlarının ihracatlarıyla nasıl kapata biliriz noktasında.12 milyar dolar ciddi bir rakam ancak Gebze bölgesi bu açığı kapata bilecek ilk 500'deki firmaların %12 barındırıyor. Ayrıca, 13 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve OSB dışında kalan birçok kuruluşlar var. Böyle bir sanayi kentinde 6. Avrasya İş Adamları Zirvesini yapmak bizler için mutluluk verici bir durum" dedi.

Şenel, "Biz bu yola tek başımıza çıkmadık, partnerlerimiz var." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Avrasya Ekonomi İlişkiler Derneği, Gebze Ticaret Odası (GTO) proje ortağımız oldu. Gebze'de bulunan 13 OSB destek veriyor. Bunun yanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçe Belediyeleri sponsorluk yapıyor. Bu çalışma yalnız TÜKSİAD için gerekli değil ülke için gerekli bir program. 12 milyar dolarlık açığın kapatılması yönünde bizlerin üzerine düşen ne varsa, özellikle öz kaynaklarla yapabilmek adına çalışıyoruz. Gebze bu gün otomotiv, plastik, makine, boya-vernik, inşaat ve diğer kalemleri barındıran bir sanayi kenti. Dediğimiz gibi, hem sanayi kenti kimliğinin tescillenmesinde hemde cari açığın kapatılması adına bu organizasyon önemli bir fayda sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

"60 bin metrekarelik kent meydanında 3 gün sürecek etkinlik buyunca adeta fuar havası yaşanacak" diyen Şenel, "Katılımcı firmalar burada gelen misafirlerle tanışma ve kendini tanıtma imkanı bulacak. Bunun yanında Gebze Kent Meydanı'nda içerisinde bin kişilik konferans salonu açılış programı, diğer salonlarda ülke ve firma tanıtımları yapılacak. Gebze Ticaret Odası'nda (GTO) ikili iş görüşmeleri yapılacak. Sanayi kuruluşları ziyaretlerine ağırlık verilecek programda, son gün kültürümüzü tanıtma imkanı bulacağımız bir kültür gezisi ile noktalayacağız." şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüksiad Genel Başkanı Gültekin Şenel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement