Türk Kızılay'ı Bolu Bolu Şubesi Başkanı İka: "Yıllık 1 Milyon 500 Bin Kana İhtiyacımız Var" - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılay'ı Bolu Bolu Şubesi Başkanı İka: "Yıllık 1 Milyon 500 Bin Kana İhtiyacımız Var"

Türk Kızılay'ı Bolu Şube Başkanı Operatör Doktor Hüseyin İka, "Yıllık 1 milyon 500 bin kana ihtiyacımız var" dedi.

12.05.2013 12:24

Türk KızılayBolu Şube Başkanı Operatör Doktor Hüseyin İka, "Yıllık 1 milyon 500 bin kana ihtiyacımız var" dedi.

İka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında İzzet Baysal Caddesi'nde 10 tane çadır kurduklarını, kurulan stantların yanında bulunan kam bağışı otobüsü ile de kan aldıklarını söyledi.

"Bu dönemde kan bağışına özellikle önem veriyoruz" diyen İka, "Yıllık 1 milyon 500 bin kana ihtiyacımız var. Geçen sene 1 milyon 400 bin de kaldık. Bu seneki hedeflerimiz yıl sonu projeksiyonu yaptığımız zaman 1 milyon 500 bini aşacağımızı düşünüyoruz. Ancak kan bağışının vatandaşlarımız tarafından iyi kavranması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İka, önemli bir hastalığı olmayan, sürekli olarak ilaç kullanmayan her sağlıklı erişkinin kan verebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Erkeler yılda 3, bayanlarda 4 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Kan hücrelerimiz zaten belli sıklıkta yenilenen hücreler. Özellikle oksijen taşıyan hücrelerimiz 120 günde bir yenileniyor. Kan bağışında bulunduğumuz zaman hem bu hücreleri yenilemiş oluyoruz hem de kemik iliğimizde yani yapılar ortaya çıkır. Kan vermek insan sağlığını olumsuz, değil olumlu yönde etkiler." - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılay'ı Bolu Bolu Şubesi Başkanı İka: 'Yıllık 1 Milyon 500 Bin Kana İhtiyacımız Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement