Türkiye Mukayese Edilemez Bir Ülke" - Son Dakika
Yerel

Türkiye Mukayese Edilemez Bir Ülke"

Türkiye Mukayese Edilemez Bir Ülke"

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

09.12.2015 14:37

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Başkan Çelik ziyarette Türkiye'nin İslam coğrafyasının en gelişmiş ve en modern ülkesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Cabral da Türkiye'nin diğer ülkelerle mukayese dahi edilemeyeceğini belirtti ve Kayseri'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral'ı belediye binası önünde karşıladı. Konuk Büyükelçi'ye Kayseri'yi tanıtan bir kitap ve hediye takdim eden Başkan Çelik, daha sonra Kayseri ile ilgili bilgiler verdi. Kayseri'nin tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan ve ticari kimliği üzerinde duran Başkan Çelik, bugün gelinen noktada Kayseri'nin bir çok alanda önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Jorge Cabral da Kayseri'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Büyükelçi Cabral, özellikle ekonomi alanında Türkiye ile çalışmak istediklerini de söyledi.

"KAYSERİ İLKLERİN ŞEHRİ"

Konuk Büyükelçi'nin soruları üzerine Kayseri'nin geldiği nokta ve yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili bilgiler de veren Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri minibüsleri kaldıran tek şehir. Seyyar satıcısı, kent merkezinde at arabası olmayan tek şehir. Dükkan önüne malın çıkarılmadığı tek şehir. Elektrik hatlarını yer altına alan ilk şehir" dedi.

Kayseri'nin düzenli ve planlı gelişen bir şehir olduğunu ifade eden Çelik, bundan dolayı da diğer Anadolu şehirlerinden daha huzurlu bir şehir olduklarını kaydetti.

Başkan Çelik'in Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri sırasında, İslam coğrafyasındaki en gelişmiş ve en modern ülkenin Türkiye olduğunu söylemesi üzerine bu durumu tasdik eden Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral Türkiye'nin diğer ülkelerle karşılaştırılmayacak bir ülke olduğunu kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Mukayese Edilemez Bir Ülke' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement