Vezirköprü'de 'Kene' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de 'Kene' Uyarısı

Vezirköprü\'de \'Kene\' Uyarısı

Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte görülmeye başlayan kene vakalarına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

28.05.2014 17:43  Güncelleme: 11:06

Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sıcakların artması ile beraber ilkbahar ve yaz aylarında kene tutunmasının daha çok görüldüğüne vurgu yapıldı.

İlçede kenenin sık görüldüğünün anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle halkımızın kene tutunmasına karşı daha dikkatli olması gerekir. Hayvancılıkla uğraşanlar, piknik yapanlar, bağ, bahçe, tarla işi ile uğraşanlar risk altındadır. Bu işlerle uğraşanlar ya da pikniğe gidenler, açık renk ve kapalı kıyafetler giymeli, paçalarını çorap içine sokmalı ve çizme kullanmalıdır. Açık alanlardan dönüşte vücutta özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dikkatlice kontrol edilmelidir. Vücuda kene tutunması durumunda keneye çıplak elle dokunulmamalıdır. Kene koparılmamalı, patlatılmamalı, kenelerin üzerine sigara basılmamalı,  kolonya ya da gaz yağı dökülmemelidir. Keneyi en kısa sürede vücuttan eldiven, kene kartı ya da cımbız yardımı ile çıkartmalı ve mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de 'Kene' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sarıyer volkan: inşaallah kötü bişey olmaz 0 0 Yanıtla

Advertisement