Viyana'da, Ahlat'ın Dünü ve Bugünü Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Viyana'da, Ahlat'ın Dünü ve Bugünü Anlatıldı

Eren Holdingin katkılarıyla Btilis Eren Üniversitesince (BEÜ) Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schönbrunn Sarayı'ndaki Ahlat Arkeolojik Kazı Çini Örnekleri ve El Sanatları Sergisi kapsamında, "Dünü ve Bugünü ile Ahlat" konulu panel düzenlendi.

03.09.2014 12:13

Eren Holdingin katkılarıyla Btilis Eren Üniversitesince (BEÜ) Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schönbrunn Sarayı'ndaki Ahlat Arkeolojik Kazı Çini Örnekleri ve El Sanatları Sergisi kapsamında, "Dünü ve Bugünü ile Ahlat" konulu panel düzenlendi.

BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabir Rüstemli, yaptığı yazılı açıklamada, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun yönettiği panelde Doç. Dr. Murat Yakar, "Ahlat Mezar Taşlarının Fotogrametrik Yöntemle Tespiti", Prof. Dr. Recai Karahan "Ahlat Mezar Taşlarını Koruma Çalışmaları" ve Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz da "Türkler, Şehirleşme ve Ahlat" konusunda sunum yaptığını belirtti.

Panele Avusturya'daki sivil toplum kuruluşu başkanları, çok sayıda Türk vatandaşı ile Avusturyalının ilgi gösterdiğini bildiren Rüstemli, soruların cevaplandırılmasının ardından son bulan panelde, konuşmacılara Ahlat bastonu hediye edildiğini ifade etti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Viyana'da, Ahlat'ın Dünü ve Bugünü Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement