Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki Su Sıkıntısı

Yalova\'daki Su Sıkıntısı

Vali Esengül Civlek, başkanlığında su sorunuyla alakalı toplantı yapıldı.

18.08.2014 16:34

Yalova'da Vali Esengül Civelek Başkanlığında, kentte yaşanan su sıkıntısıyla ilgili toplantı yapıldı.

Valilikteki toplantıya, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Belediye Başkanı Vefa Salman, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt,  İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel  ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, su sorunun sadece Yalova da değil ülke gündeminde de birinci sırada olduğu, kesintinin popülizim sebebi ile değil aşırı kuraklık sebebi ile bütün bölgede yapıldığı belirtildi.

Yalova su eylem planının acilen faaliyete geçirilmesi gerektiği belirtilen toplantıda şu kararlar alındı:

"Muhtarların suyun etkin kullanımı konularında daha duyarlı olup çalışma programları yapmaları, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelinerek suyun tasarruflu kullanımı konusunda toplantı yapacak. İçme suyu sıkıntısı yaşanırken tarımsal sulamanın içme suyu kaynaklarından yapılmayacak. Yapılan su kesintisi baraj doluluk oranının yüze 11 altına düşmesi sebebi ile tamamen tedbir amaçlı yapıldı. Su sorunun çözümü için kayıp ve kaçakların bir an evvel önlenmesi için "ALO 185" hattı çarşamba günü hizmet verecek. Gökçe barajını besleyen kaynakların verimli kullanılması, Ortaburun Göletinin Gökçe Barajına aktarılması için çalışmalar yapılacak."

Vatandaşların ve kurumların alacakları tasarruf tedbirleri ile aşırı tüketimin azalması sağlanırsa yağış mevsimine kadar suyun ancak yetebileceğini belirten Nergiz, şöyle konuştu:

"Kurtköy hattındaki çalışmalar Yeşil Körfez Su Birliği yetkililerince yerinde yakından takip ediliyor. 'Yalova İli Çok Acil İçme Suyu Eylem Planı' kapsamında açılan 15 adet sondaj kuyuların bir kısmı devreye alındı. Kalan kuyular içinde isale hattı çalışmalarına başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan kuyu pompa ihaleleri tamamlandı ay sonu itibariyle bütün kuyular tam kapasite devreye alınacak. Su tasarrufu için afiş ve el ilanları ile vatandaşlara bilgi verilerek, vatandaşların ve kurumların park bahçe sulamalarını içme suyundan karşılamamaları istendi."

Öte yandan toplantıda, gündemde su kesintisinin olmadığı kesinti yapılacak ise bölgesel olarak yapılması ve birkaç gün önceden vatandaşların uyarılması ve idarelerin gerekli tedbirleri alması gerektiği konuları görüşüldü. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement