Yaşam Karadeniz'e Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Yaşam Karadeniz'e Ulaştı

Yaşam Karadeniz\'e Ulaştı

Geçtiğimiz yıl Erzurum'da yayın hayatına başlayan Yaşam Dergisi, Trabzon'da da okuyucularıyla buluştu.

28.08.2014 15:13  Güncelleme: 15:35

Geçtiğimiz yıl Erzurum'da yayın hayatına başlayan Yaşam Dergisi, Trabzon'da da okuyucularıyla buluştu. 10. Sayıda 'Trabzon eki çıkardıklarını ifade eden Yaşam Dergisi Editörü M. Güven Uşun, "Şu an 12. Sayımızı çıkacağız ve son iki sayıdır Trabzon'da da dağıtımız var" dedi.

Bölgenin ilk ve tek turizm, magazin, aktüel dergisi olduklarını vurgulayan M. Güven Uşun, "Erzurum gerçek Yaşam ile buluşmuştur. Turizm noktasında saklı kalan konularla, röportajlarla, magazin haberleriyle dergimizi tasarlayıp yayın hayatımıza devam etmekteyiz ve büyük beğeniler, övgüler alıyoruz. Bölge insanımızın desteğiyle daha iyi yerlere de geleceğimize eminiz" şeklinde konuştu.

Yaşam Dergisi Editörü M. Güven Uşun, daha sonra şunları söyledi, "Trabzon da yaptığım röportajda bir hanım bana şunu söyledi; 'Erzurum, Trabzon'un arka mahallesidir. Eskiden Trabzon ile Erzurum arasında güçlü ticaret bağları varmış. Hatta bir kervan yolu dahi mevcutmuş. Trabzon'da yaşayıp ta üniversite mezunu olan 100 kişiden en az 70'i Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunu. Trabzon'da iki ilin insanını görürsünüz. ya Erzurumludur ya Trabzonlu. Hafta sonları artık aileler dinlenmelerini, tatillerini Trabzon ve çevresinde geçirmekteler. Bir turizm alışverişi mevcut. Sağlık alanında yine öyle. Ticaret de aynı. Erzurum'da ticarete yön veren çok sayıda Trabzonlu İş Adamı var. Trabzon'da durum aynı. Aşkale Çimento, Trabzon, Gümüşhane Çimentolarını aldı ve çalıştırıyor. Çok sayıda Erzurumlu İş Adamı Trabzon'da yaşıyor iş yapıyor ekonomiye katkı sağlıyor. ve Trabzonlular Erzurumluları, Erzurumlular, Trabzonluları seviyor takdir ediyor. Bu olgular doğrultusunda bizde Karadeniz'e açılmaya karar verdik ve bunu başardık. Trabzon'da temsilcilerimiz var. Meryem Kazancı, Gökçe Akgöğ, Derya Kakışım, Trabzon'da Yaşam Dergisi'ni temsil ediyorlar. Buradan onlara da çok teşekkürlerimi sunuyorum."

Yaşam Dergisi'nin 12. Sayı Kapak Konusunun Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın olduğunu da dile getiren M. Güven Uşun, "Erzurum Valisi'nin, güler yüzlü, duygusal, insancıl ve tam bir hanımefendi kişiliğiyle ön plana çıkan eşi Özden Altıparmak ile bir röportaj yaptık. Erzurum'da yaşamdan, kadın haklarına kadar bir çok konuda kendisiyle konuştuk. Bu aynı zaman da Yaşam Dergisi'nin de kendini kabul ettirdiğini ve önemini ortaya koymaktadır. Ben Özden Hanıma'da teşekkürlerimi sunuyorum. Bize destek olanlara da sonsun şükranlarımı iletmek istiyorum. İlerleyen aylarda da Samsun, Sinop ve Rize de yayın hayatına başlayacağız bunun da müjdesini vermek istiyorum" diye vurguladı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşam Karadeniz'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement