Yenilenebilir Enerji Geleceğimizdir, Gelin Birlikte Öğrenelim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yenilenebilir Enerji Geleceğimizdir, Gelin Birlikte Öğrenelim" Projesi

Gümüşhane Valisi Yavuz: "Bu tür projeleri yaygınlaştırabilirsek, hem kamu sektörü hem özel sektör hem de özel şahıslar olarak bizler çok daha ucuz enerji imkanına kavuşuruz"

27.12.2014 10:47

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı hibe programı çerçevesinde uygulanan "Yenilenebilir Enerji Geleceğimizdir, Gelin Birlikte Öğrenelim" projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Süleymaniye Mahallesi'ndeki Çevre, Enerji ve Maden Araştırmaları Derneği binasında düzenlenen törene, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar katıldı.

Törende konuşan Vali Yavuz, toplumun derneklerden beklentisinin, topluma belirli bir konuda bilinç mesajı vermeleri ve kamuya yararlı, örnek alınacak türde projeler üretmeleri olduğunu belirterek, "Şu anda bu güzel projeyi gerçekleştirecek arkadaşlarımızın, amacına uygun ve toplumsal anlamda fayda sağlayacak projeleri, İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Dairesince kabul gördü ve bakanlığımız projeye yüzde 80 oranında destek sağlıyor" dedi.

Derneğin, Süleymaniye Mahallesi'ndeki tarihi ilkokulda hizmet veriyor olmasının ayrı önem arz ettiğini ifade eden Vali Yavuz, "Turizme namzet bu bölgemizde, restore edilmiş bu güzel binada böyle bir etkinliğin yapılıyor olması ve derneğin de burada faaliyet gösterecek olması ileriye dönük vekillerimizin, belediyemizin, özel idaremizin ve valiliğimizin burayı yeniden turizm merkezi haline getirme anlamındaki çabalarına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Türkiye'de enerji maliyetinin yüksek olduğuna değinen Vali Yavuz, "Bu tür projeleri yaygınlaştırabilirsek, hem kamu sektörü hem özel sektör hem de özel şahıslar olarak bizler çok daha ucuz enerji imkanına kavuşuruz" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Yavuz, Milletvekili Aydın ve Belediye Başkanı Çimen, "hayırlı olsun" dileğinde bulunarak açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından sunum yapan ÇEMAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Talat Özden, proje hakkında bilgi verdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenilenebilir Enerji Geleceğimizdir, Gelin Birlikte Öğrenelim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement