Yılmaz, STK'lara Ziyaretlerini Sürdürdü - Son Dakika
Yerel

Yılmaz, STK'lara Ziyaretlerini Sürdürdü

Yılmaz, STK\'lara Ziyaretlerini Sürdürdü

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Veysi Yılmaz, kentin sorunlarına vakıf olduklarını belirterek, köklü çözüm önerileri olacağını söyledi.

27.02.2015 00:59

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Mardin Milletvekili Aday Adayı Veysi Yılmaz, Mardin'in önemli sorunlarına ve bu sorunların köklü çözüm yollarına vakıf olduklarını belirtti.

Ziyaretler Sıcak ve Samimi Ortamda Geçti

Aynı zamanda Ofis-Sen Genel Başkan yardımcılığı görevini de başarıyla sürdüren Veysi Yılmaz, çalışmaları kapsamında STK'lar ve sendikalara bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ayrıca, Derik, Mazıdağı ve Kızıltepe Ak parti İlçe teşkilatlarına beraberindeki heyetle birlikte ziyaretlerde bulunan Veysi Yılmaz şunları söyledi:

"İlçe başkanları, teşkilat yöneticileri, kadınlar ve gençlik kolları başkanlarıyla istişarelerde bulunduk. Son derece sıcak ve samimi geçen sohbetlerimiz sonrasında bizleri hayır dualarıyla yolculadılar. Çok faydalı ve verimli temaslarda bulunduk. Daha önce de çeşitli defalar ziyaretlerde bulunduğum Mazıdağı ve Derik İlçelerimizin büyük önem taşıyan sorunlarına çözüm bulmak, en büyük hedeflerim arasında yer alıyor. Örneğin Mazıdağ Eti fosfat tesislerinin kapalı olması nedeniyle, gerek işsizlik ve istihdama sağlayacağı faydalar ve gerekse kentimiz ekonomisine sağlayacağı katma değerden mahrum kalıyoruz. Daha önce detaylı rapor hazırladığımız bu konunun üzerine bilhassa gideceğiz.

Ciddi Ekonomik Katkı ve İstihdam Sağlayacak Projeler

Ülkemizin fosfatlı gübre ihtiyacının hatırı sayılır bir kısmını karşılayarak, ithalata olan bağımlılığımızı azaltacak olan bu devasa tesisler maalesef şu an kapalı durumda. İlimiz ve hatta bölgemiz genelinde istihdama büyük katkılar sağlayacak ve bölgemiz ekonomisine ciddi oranda katma değer katacak olan Eti fosfat tesislerinde bulunan maden saha işletmeleri, konsantratör tesisleri ve laboratuarları en kısa sürede aktif duruma getirmek, en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu mukaddes kentin bağrından çıkmış bir evladı olarak, zaten bu görev benim kadirşinas hemşerilerime karşı en önemli sorumluluklarımdan biridir. Tesislerin yıllık fosfat kayası üretim kapasitesinin 550 bin tonun üzerinde olduğunu düşünürsek, kaybımızın ne denli ciddi ortaya çıkacaktır. Böyle bir devasa tesisimiz dururken, Mardinli kardeşlerimiz neden binlerce kilometre ötede gurbet ellerine gidip çalışmak zorunda kalsınlar? Hemşerilerim, kendi memleketlerinde çalışıp, ailelerinden çoluk çocuklarından aylarca ayrı kalmadan kendi memleketlerinde ekmeklerini alınlarının teriyle kazanma olanağı bulacaklar. Eğer hayırlısıyla milletvekilliği nasip olursa, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı şimdiden kıymetli hemşerilerime taahhüt ediyorum. Ayrıca, Derik İlçemizin zeytinleri tüm yurt genelinde bilinir ve besin değeri bir hayli yüksektir. Ancak, yeterli tanıtım yapılamadığı için zeytinlerimizin ekonomik getirisinden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Derik zeytinimizi ulusal ve uluslararası piyasalarda tanıtıp, büyük sanayi tesislerinde üretimini sağlayıp, başta Avrupa olmak üzere dünyanın sayılı birçok ülkelerinin sofralarında yerini alması için hazırladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Böylelikle hem ekonomik anlamda çok büyük bir ciro elde edilmiş olacak, hem de fabrika imalatıyla çok daha fazla kardeşimiz iş edinmiş olacak"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yılmaz, STK'lara Ziyaretlerini Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement