Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler - Son Dakika
Anne Çocuk

Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler

Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler

Çocuklarınızın okul başarıları için beslenme çantalarındaki besinleri doğru seçmeniz gerekiyor.

13.04.2019 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuğunuz eğer öğle yemeklerini okulda yiyorsa, onun beslenme çantasındaki besinleri özenle seçerek akademik başarısını artırmasını sağlayabilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

Antioksidan yönünden zengin bir besin olan yaban mersini, beyin sağlığını ve sinir sistemini korur. İleri yaşlarda ortaya çıkabilecek bilişsel sorunları engelleyici özellik gösterir.

Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler

TATLI PATATES

Vitamin ve mineral yönünden zengin bir besin olan tatlı patates ile çocuğunuz için besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.

MUZ

Potasyum deposu olan muz, beslenme için çok ideal bir gıdadır. Muz ve fıstık ezmesi ile çocuğunuzun öğle yemeği menüsünü hazırlayabilirsiniz.

AVOKADO

Avokado, kan akışını sağlayan doymamış yağlar içerir. Bunun yanında sinir sistemine faydalı olan potasyum da içerir. Çocuğunuzun beslenme çantasına avokadolu sandviç koyarak onun daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler

YOĞURT

Protein yönünden zengin bir besin olan yoğurdu, ister tam yağlı ister yarım yağlı fark etmeden çocuğunuza yedirebilirsiniz. Yoğurdun beyin faaliyetlerini artırıcı ve öğrenme yeteneğini geliştirici özellikleri, çocuğunuzun akademik başarısını olumlu yönde etkileyecektir.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Beyinsel faaliyetler için karbonhidrat desteği veren tam buğday ekmeği, çocuğunuz için ideal bir besindir. Bu seçeneğe alternatif olarak kepekli ekmek de tercih edebilirsiniz. Bu besinler hem çocuğunuzun uzun süre tok kalmasını sağlayacak hem de zihinsel faaliyetlerini kuvvetlendirecek.

Son Dakika Anne Çocuk Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Bulunması Gereken Besinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement