Önder Dil ile Malezya Arasında İş Birliği Anlaşması Yapıldı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Önder Dil ile Malezya Arasında İş Birliği Anlaşması Yapıldı

Önder Dil ile Malezya Arasında İş Birliği Anlaşması Yapıldı

Önder Dil ile Malezya Sains Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

12.11.2015 18:00

Önder Dil ile Malezya Sains Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Önder Dil Eğitim Kurumları'nda gerçekleşen toplantıya; Önder Dil Eğitim Kurumları kurucusu Mustafa Köksal, Önder Dil Uluslararası İlişkiler Müdürü Mesut Tüzün, Önder Dil B Şubesi Müdürü Gökçe Ertuğral, Etüt Merkezi Müdürü Mesut Yalçın, Önder Temel Lidesi Müdürü Ali Ergenç, Önder Dil Müdürü Muhsin Dilbaz, Malezya Sains Üniversiyesi Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustaffa Fadzil Farid Wajidi, Öğretim üyeleri; Prof. Dr. Noresah Mohd Sahriff, Prof. Dr. Anees Janee Ali ve Dr. Saw Kim Guan Katıldı.

2013 yılında başlayan süreci değerlendirmek için Malezya'dan Eskişehir'e gelen heyet, 3 gün boyunca Önder Dil Eğitim Kurumu temsilcileri ile görüşmeler yapacak.

Malezya'da Eğitim

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Önder Eğitim Kurumları Kurucusu Mustafa Köksal, yapılan iş birliğinin sürecini şöyle dile getirdi, "2013 yılının Mayıs ayında Sains Üniversitesi ile görüşmelerde bulunduk. Sonra onlar 2014 yılında Türkiye'ye geldiler. 2014 yılında bir iş birliği anlaşması imzaladık. Bu anlaşma öğrenci-öğretmen değişimi ve ileriye dönük iş birliği anlaşmalarını kapsıyordu. Uzaktan eğitimi de özellikle biz talep ettik. Öğrenciler senede bir kere tatile gider gibi Malezya'ya gidecek, orada tatil yapar gibi teorik olarak öğrendiği derslerin laboratuar çalışmalarını yürütecekler. Okulun yükseklisans ve doktora programları da var. Öğrenciler tam zamanlı eğitim görebilecekler. Bugün iş birliğinin detaylarını konuşmak için toplantı yapıyoruz. Malezya'da yaşam çok ucuz, iklim çok güzel, sürekli sıcak, yağmurlu ve yağmursuz mevsimleri var. Her yer yeşillik, cennet gibi… Çok güzel ve çok büyük bir kampüsleri var."

Türkiye'deki Öğrenciler için Büyük Avantaj

Önder Dil Uluslararası İlişkiler Müdürü Mesut Tüzün ise şunları söyledi, "Üniversiteyi araştırdık dünya çapında ilk yüze giren mühendislik programları var, aynı şekilde temel bilim dallarında ilk 31'e giriyorlar, bu Türkiye'deki öğrenciler için büyük avantaj. Uzaktan eğitimde 40 senelik bir geçmişleri var. Türkiye'de ise Önder Dil ile görüştüler. Üniversitenin uzaktan eğitiminin Türkiye ayağını biz gerçekleştireceğiz, öğrenciler alması gereken dersleri, girmesi gereken sınavları burada alacak, uygulama kısmını ise, Malezya'da tamamlayacak."

Öğrenciye Önder Dil ile Ulaşacaklar

Malezya Sains Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustaffa Fadzil Farid Wajidi ise üniversiteyi tanıtarak, süreci şöyle anlattı, "Bizim 30 bin öğrencimiz var, 2 bini diğer ülkelerden gelen öğrenciler. Ar-Ge konusunda, mühendislik ve tıp alanında önemli çalışmalarımız var. Özellikle uzaktan eğitim konusunda daha çok öğrenciye ulaşmak istiyoruz ve üniversitemizi tanıtıyoruz. Yalnızca lisans değil, yükseklisans ve doktora programlarına da öğrencilerin üniversitemize gelmelerini istiyoruz. Bu anlamda Türkiye'de öğrencilere Önder Dil ile ulaşacağız. Bugün işbirliğinin daha verimli hale getirilmesi için görüşüyoruz. Ortak çalışmalarımız, toplantılarımız ve bilgi alışverişimiz sonrasında burada alınan kararları üniversite senatosuna sunacağız ve uzaktan eğitim alanında da bir işbirliği anlaşması imzalayacağız."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Önder Dil ile Malezya Arasında İş Birliği Anlaşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement