Ttnet Dünya Çevre Günü'nü Doğa Dostu Projeleriyle Kutluyor - Son Dakika
Basın Bültenleri

Ttnet Dünya Çevre Günü'nü Doğa Dostu Projeleriyle Kutluyor

Ttnet Dünya Çevre Günü\'nü Doğa Dostu Projeleriyle Kutluyor

TTNET, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

05.06.2012 11:00

TTNET, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Akıllı bina, e-fatura ve sosyal sorumluluk projeleriyle gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor.

Türkiye'nin iletişim ve eğilence şirketi TTNET, müşterisi ve çalışanlarıyla doğanın korunmasına katkıda bulunuyor. TTNET, e-fatura uygulaması, çalışanları için oluşturulan TTNET Ormanları ve TTNET Müzik ile sunduğu hizmetle çevreye desteğini sürdürüyor.

TTNET, operasyonlarını "akıllı bina"dan yöneterek, e-fatura uygulamasını yaygınlaştırarak ve TTNET Müzik aracılığıyla karbon monoksit emisyonunu azaltarak doğayı koruyor.

TTNET E-Fatura

e-fatura talimatı veren TTNET'liler, doğanın korunmasına destek olurken, teşvik amacıyla ilk faturalarında yüzde 10'luk indirim kazanıyor. TTNET'in e-fatura uygulaması ve kağıt atıkların geri dönüşümü sayesinde yıllık 1.572 ton kağıt tüketimi önleniyor. 1.572 ton kağıt tüketimi, 786.000 kg karbon emisyonu, 290.000 lt yakıt kullanımı ve 2.358 ağaca karşılık geliyor.

TTNET Müzik'in çevreye pozitif etkisi

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, bir CD albümünün kayıt, üretim, paketleme, dağıtım, ulaşım ve promosyon süreci 1 kg CO2 salımına neden oluyor .

2011 yılında TTNET Müzik üzerinden 3.7 milyon şarkı indirildiği göz önüne alındığında bu rakamın yaklaşık olarak 370.000 adet CD'ye eşit olduğu görülüyor. Bu uygulama ile CO2 salımı sıfıra indiriliyor.

370.000 adet CD'nin üretimi rakamlarla doğadaki karşılıkları yaklaşık olarak:

- 1.800 ağacın emdiği karbon emisyonuna,

- 1.800.000 milyon plastik torba üretimi için üretilen karbon emisyonuna,

- 2.6 milyon km. yol (Dünya çevresinde 65 tura eşittir) kat edildiğindeki karbon emisyonuna,

- 277 hanenin yıllık elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon salımına,

- 120.000 kg. kağıt üretiminden kaynaklanan karbon salımına eşittir.

Enerji Verimliliği ve TTNET Ormanları

TTNET, Ankara'da bulunan TTNET e-fatura Hatıra Ormanı ve Konya'da çalışanları için oluşturduğu ve PRNews CSR "Toplumsal Fayda" kategorisinde ödüle layık görülen orman ile doğaya desteğini sürdüyor.

Ayrıca TTNET operasyonlarını yönettiği Genel Müdürlük Binası'nın kullanımında da doğaya hassasiyet gösteriyor. Akıllı bina konseptiyle hizmet veren TTNET Genel Müdürlük Binası'nda; doğalgaz, su ve elektrik tasarruflu kullanılırken, kağıt atıklar Şişli Belediyesi ve TEMA Vakfı ile paylaşılıyor. Elektrik alımları Enerjisa'dan yapılıyor, rüzgar santrallerinde üretilen yenilenebilir enerji kullanımına da özen gösteriliyor.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Ttnet Dünya Çevre Günü'nü Doğa Dostu Projeleriyle Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement